ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συλλογή βιβλίων για νηπιαγωγεία και σχολεία της Αττικής

Συλλογή βιβλίων για νηπιαγωγεία και σχολεία της Αττικής

Με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το bookwave 2014, από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και σημαντική δράση, με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, η οποία θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της Οδού Πειραιώς.

«Διαπιστώσαμε τις ανάγκες των σχολείων για βιβλία, λάβαμε υπόψη μας ανάλογες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό και έπειτα στήσαμε μία δράση την οποία ονομάσαμε bookwave. Πρόκειται για μία εθελοντική ετήσια δράση κατά την οποία συγκεντρώνονται βιβλία καινούρια ή σχεδόν καινούρια για τον εμπλουτισμό βιβλιοθηκών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Φέτος, όπως και πέρσι, χορηγός της δράσης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και συνδιοργανωτής το Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιείται η δράση. Το bookwave προσφέρει βιβλία στα σχολεία της Αττικής γιατί υπάρχει εμφανώς μεγάλη ανάγκη ενώ μέσα από την ευρύτερη δράση του Library4all, υποστηρίζουμε σχολεία στην περιφέρεια συγκεντρώνοντας βιβλία για τις βιβλιοθήκες τους» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδαγωγός Ελένη Γερουλάνου, η οποία μαζί με την Αναστασία Κάλου, τη Βασιλική Μπούκη, την Ξένια Παπασταύρου και τον Άγη Τερζίδη ίδρυσαν τον Οκτώβριο του 2013 την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all, που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανάδειξης του πολιτισμού.

To πρώτο bookwave πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, φορέων και ιδρυμάτων, πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική.

«Το bookwave απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει ένα σχολείο και μπορεί να διαθέσει το αντίτιμο ενός παιδικού βιβλίου. Για να υποστηρίξει κάποιος τη δράση, μπορεί να αγοράσει βιβλία από τα τέσσερα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και να τα προσφέρει» πρόσθεσε η κ. Γερουλάνου.

Από τις 14 Οκτωβρίου θα λειτουργεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία Cosmote, Ιανός, Παπασωτηρίου και Public, ένα link με την ένδειξη bookwave 2014, όπου θα μπορεί κανείς να αγοράσει βιβλία. Η συγκέντρωση και ταξινόμηση των βιβλίων που θα προσφερθούν από ιδιώτες και εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων, θα γίνει έως τις 19 Νοεμβρίου. Η διάθεση των βιβλίων στα σχολεία, που θα έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 20 και 21 Νοεμβρίου. Οι εκδοτικοί οίκοι που μετέχουν στη δράση είναι: Άγκυρα, Αίολος, Αιώρα, Bell, Γκοβόστης, GEMA, Διάπλαση, Διόπτρα, Εκδόσεις Κόκκινο, Επόμενος Σταθμός, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καρυδάκη, Καστανιώτης, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Polaris, Σαββάλας, Στρατίκη, Susaeta και Ψυχογιός.

Περισσότερες πληροφορίες για το bookwave στην ηλεκτρονική σελίδα: http://www.bookwave.gr/support_bookwave/

Σχετικές ειδήσεις