ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρδίτσα: Άρχισε το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Καρδίτσα: Άρχισε το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Πανηγυρικά άνοιξε, το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η αυλαία του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή, με την Καρδίτσα να βρίσκεται για ένα δεκαήμερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η βραδιά ξεκίνησε με το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ» και τα μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου που παρουσίασαν μία υπέροχη «Performance» Σωματικού Θεάτρου εμπνευσμένη από την ατιτλοφόρητη ποιητική σύνθεση του Τάσου Λειβαδίτη. Η σκηνοθεσία ήταν των Παύλου Βησσαρίου – Βασιλικής Μακρή. Την έναρξη του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «στην εποχή της κρίσης που ζούμε ο κόσμος ψάχνει μια νέα οπτική για τη ζωή και μέσα σε αυτή τη φιλοσοφία είναι και οι Τέχνες. Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας μας κάνει περήφανους».

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ξεκίνησε καλωσορίζοντας όλα τα θεατρικά σχήματα και τους ευχήθηκε να απολαύσουν κάθε εικόνα και κάθε στιγμή της Καρδίτσας και να γίνουν κοινωνοί της. Επίσης, ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, όσο και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων για την κατάθεση ψυχής και την άρτια διοργάνωση. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και δήλωσε τα ακόλουθα : «31 χρόνια θεατρικής αυλαίας στην πόλη μας. 31 χρόνια ερασιτέχνες απ' όλη την Ελλάδα ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και γίνονται ένα μαζί μας. 31 χρόνια σαν χθες. Έτσι είναι το θέατρο. Δεν μετρά χρόνους. Δεν τον συμβουλεύεται καν. Ίσα-ίσα τον εκμηδενίζει. Κι εμείς όλοι λάτρεις αυτής της υπέροχης μαγείας για δέκα μέρες κοινωνούμε στο ταξίδι της».