ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Καζιμίρ και Καρολίνα» σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδοπούλου

«Καζιμίρ και Καρολίνα» σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδοπούλου

Η Ομάδα CARTEL,τοποθετείται κοινωνικοπολιτικά απέναντι στην συγκεχυμένηπραγματικότητα που βιώνουμε και επιλέγει να φιλοξενηθούν, κατά τηδιάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015 – 2016, στον Τεχνοχώρο CARTEL,παραστάσεις καλλιτεχνών που αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές αγωνίεςτων ημερών μας.

Με το ίδιο κριτήριο έγινε και η επιλογή του φετινού έργου. Η πρόταση του Δημοσθένη Παπαδόπουλου να σκηνοθετήσει το «Καζιμίρ και Καρολίνα», του Έντεν φον Χόρβατ, βρήκε σύμφωνα τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας CARTEL, Βασίλη Μπισμπίκη, Παναγιώτη Σούλη, Φαίη Τζήμα, καθώς ταίριαζε απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας. Το έργο, παρότι γράφτηκε για την οικονομικη κρίση του '30, φαντάζει ακόμη ανησυχητικά επίκαιρο.

Αναδεικνύει αφ'ενός τις πολλαπλές εκφάνσεις της κρίσης, αφ'ετέρου πιστοποιεί αυτό που οι περισσότεροι αρνούμαστε να παραδεχτούμε: ότι, δηλαδή, οι κανόνες και η λειτουργία του οικονομικού συστήματος
επηρεάζει τις σχέσεις και τη λειτουργία των ανθρώπων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η τιμή του εισιτηρίου, όλων των παραστάσεων, είναι προσιτή και υπάρχει πρόβλεψη πεταιτέρω μείωσής του για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες όπως άνεργοι, , φοιτητές κ.α.

Σχετικές ειδήσεις