ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ώρα για διάβασμα! Νέα δημοτική παιδική βιβλιοθήκη – «δώρο» στα παιδιά!

Ώρα για διάβασμα! Νέα δημοτική παιδική βιβλιοθήκη – «δώρο» στα παιδιά!

Μία ακόμη βιβλιοθήκη-«δώρο» στα παιδιά κάνει η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS εγκαινιάζοντας σήμερα τον έβδομο σταθμό γνώσης στο απομακρυσμένο Βαρικό Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, το Newsbomb.gr βρέθηκε στο Βαρικό Φλώρινας και παρακολούθησε όλα τα στάδια της προετοιμασίας της δημοτικής παιδικής βιβλιοθήκης, που εγκαινιάζεται σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι όλα έτοιμα και να υποδεχτούν τους μικρούς βιβλιοφάγους που από σήμερα το απόγευμα θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά σε έναν μοναδικό χώρο χαράς και ελπίδας.

Το Δίκτυο Εθελοντών «Journalists Acting» και η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS μέχρι σήμερα έχουν εγκαινιάσει έξι βιβλιοθήκες σε απομακρυσμένα και ακριτικά χωριά της Ελλάδας, προσφέροντας στους κατοίκους τη δυνατότητα να ανοίξουν το παράθυρο της γνώσης, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι τους.

Έτσι και σήμερα, εγκαινιάζοντας την έβδομη βιβλιοθήκη, ο μαγικός κόσμος των βιβλίων θα ανοίξει διάπλατα, αφού η ομάδα της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS φρόντισε για τη μελέτη, το σχεδιασμό, τη διακόσμηση και την επίπλωση της δημοτικής παιδικής βιβλιοθήκης, εργαζόμενη επί δύο ημέρες ασταμάτητα, με μεράκι και ελπίδα για περισσότερα παιδικά χαμόγελα.
Τα 100 περίπου παιδιά του χωριού, όπως και οι 500 ενήλικες κάτοικοι, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε ένα βιβλίο για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να χαλαρώσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ξεκινήσουν έναν ουσιαστικό διάλογο. Διότι, πράγματι, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων που αδιάκοπα συνεισέφεραν μέχρι όλα να είναι έτοιμα. Μοίρασαν απλόχερα τη βοήθεια, τις γνώσεις τους, αλλά κυρίως τα ζεστά χαμόγελά τους. Τα εγκαίνια της δημοτικής παιδικής βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 18.00.

Διαβάστε περισσότερα στο ikea.gr/stathmoiharas

Σοφία Μαυραντζά