Με μουσική και χορό θα αποχαιρετήσουν τον Αύγουστο οι Δήμοι Δέλτα και Χαλκηδόνος

Newsbomb

Με μουσικές και παραδοσιακούς χορούς απ' όλο τον κόσμο θα «αποχαιρετήσουν» τον Αύγουστο οι Δήμοι Δέλτα και Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνουν διεθνή φεστιβάλ με προσκεκλημένους εκατοντάδες καλλιτέχνες.

Περισσότερους από 500 νέους μουσικούς, από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ετοιμάζεται να υποδεχθεί ο Δήμος Δέλτα, από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών.

Στο φεστιβάλ που διοργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά, συμμετέχουν οκτώ σχήματα από την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι συναυλίες θα δοθούν στον αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, ενώ την τελευταία μέρα, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Σίνδου.

Το επετειακό «10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής», του πολιτιστικού συλλόγου Γέφυρας, θα πραγματοποιηθεί- και αυτό- από τις 25 ως τις 28 Αυγούστου, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη αυλή του δημοτικού σχολείου Γέφυρας, με τη συμμετοχή ομάδων από το Μπαγκλαντές, το Μεξικό, τη Γεωργία, την Κορέα, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 19.30, οι χορευτές όλων των χωρών θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της Γέφυρας, δίνοντας ζωντάνια στο χωριό και προσκαλώντας τον κόσμο στην βραδινή τους παράσταση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved