ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στο Παγκρήτιο προς τιμήν του Μ. Θεοδωράκη

Συναυλία στο Παγκρήτιο προς τιμήν του Μ. Θεοδωράκη
Συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη θα διοργανώσει ο Γ. Σ. Εργοτέλης…

Συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη θα διοργανώσει ο Γ. Σ. Εργοτέλης.

Η συναυλία θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργοτέλη. Σε αυτή, μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία του ίδιου του δημιουργού και θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης, Θωμάς Βενάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη και ο λυράρης Γιώργος Λιαπάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, τόνισε: «πριν από 45 χρόνια, ο μεγάλος Μίκης συναντήθηκε με τον Εργοτέλη σε εκείνη τη συναυλία στο Μαρτινέγκο. Ήταν, 6 Αυγούστου του 1966. Εποχή δύσκολη. Εποχή ταραχώδης. Εκείνη η συναυλία αποτέλεσε την αιτία να χαρακτηριστεί ο Εργοτέλης ως σωματείο που δρα αντεθνικώς, με αποτέλεσμα να διωχθεί στη συνέχεια από τη χούντα και να εξοντωθεί.

Ο Εργοτέλης όμως, δεν θα μπορούσε να μη ξαναβρεί το δρόμο του. Γιατί είναι ιδέα, είναι αντίληψη, είναι τρόπος ζωής. Ο Εργοτέλης ξαναβρήκε το δρόμο του και όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της ιδέας του αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ένδοξο παρελθόν του».