ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Ταινίες της Εβδομάδας

Οι Ταινίες της Εβδομάδας
Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα στις αίθουσες της πόλης...

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα στις αίθουσες της πόλης...

Melancholia
Η τελευταία ταινία του Lars Von Trier που, όπως και όλες οι προηγούμενες, ξεσήκωσε αμφιλεγόμενες κριτικές, με πρωταγωνίστριες τη Kirsten Dunst και τη Charlotte Gainsbourg. Δύο αδερφές με διαταραγμένη σχέση, βρίσκονται στην έπαυλη της δεύτερης για τον μεγαλοπρεπή γάμο της πρώτης, την ίδια στιγμή που ο πλανήτης Μελαγχολία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Μια Ημέρα («One Day»)
Πέρασαν μαζί τη νύχτα της αποφοίτησής τους, όπου και πρωτογνωρίστηκαν, και, έκτοτε, βρίσκονται κάθε χρόνο την ίδια μέρα για ένα ρομαντικό ραντεβού. Η Emma και ο Dexter είναι δύο φαινομενικά αντίθετοι χαρακτήρες, η ιδιαίτερη σχέση τους όμως παραμένει έντονη ακόμα και 20 χρόνια μετά. Η Anne Hathaway και ο Jim Sturgess στο ρομάντζο του φθινοπώρου.

Οι Νύφες του Hindu Kush
Η Ελληνίδα σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου, σκηνοθετεί ένα οδοιπορικό στη γη και στον πολιτισμό των Καλάσα του Βορειοδυτικού Πακιστάν, μιας παγανιστικής μειονότητας 4.000 ανθρώπων που αγωνίζονται ανάμεσα σε 165 εκατομμύρια μουσουλμάνους, να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους.

Στις Παρυφές («Periferic»)
Η αγέλαστη νεαρή κρατούμενη Matilda, παίρνει άδεια για να πάει στη κηδεία της μητέρας της. Έχει στη διάθεσή της 24 ώρες για να διευθετήσει τις υποχρεώσεις που δημιούργησε σε ολόκληρη τη ζωή της, προσδοκώντας σε ένα καινούριο ξεκίνημα, απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος.

Τα Στρουμφάκια («The Smurfs»)
Είστε έτοιμοι να τη στρουμφίσετε; Η αγαπημένη μπλε παρέα των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη και υπό τη νέα τάση του τάση του 3D. Στη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον Δρακουμέλ, τα Στρουμφάκια βρίσκονται χαμένα στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Με τη βοήθεια καινούριων φίλων, θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στο χωριό τους. Πρωταγωνιστεί ο Neil Patrick Harris, o Hank Azaria, η Sofia Vergara, ο Tim Gunn του Project Runway και, φυσικά, τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια, με την Katy Perry να δανείζει τη φωνή της στη Στρουμφίτα.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr