ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» στο studio Μαυρομιχάλη

«Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» στο studio Μαυρομιχάλη

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Χάινριχ Μπελ, «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή το studio Μαυρομιχάλη, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γερμανού νομπελίστα συγγραφέα.

Η πλοκή του έργου ξεκινά την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 1974, καθώς το καρναβάλι έχει φτάσει στο απόγειό του σε μια πόλη της Δυτικής Γερμανίας. Μια νέα γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της για να πάει σε μια γιορτή. Τέσσερις μέρες αργότερα, η γυναίκα αυτή παρουσιάζεται σε ένα αστυνομικό τμήμα και ομολογεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν δημοσιογράφο.

Η Καταρίνα Μπλουμ είναι μία νέα γυναίκα η οποία δουλεύει ως οικιακή βοηθός και δεν ασχολείται με την πολιτική. Γνωρίζει και ερωτεύεται σε ένα πάρτι έναν άντρα καταζητούμενο από την αστυνομία για υποθέσεις ληστείας και αδικημάτων τα οποία συσχετίζονται με την τρομοκρατία. Οι δυο τους περνούν τη νύχτα στο σπίτι της και όταν εκείνος φεύγει ξημερώματα, ξεκινά η καταδίωξη της Καταρίνα από τους κρατικούς μηχανισμούς και από τον Τύπο. Η προσωπική της ζωή γίνεται εξώφυλλο, η προσωπικότητά της ευτελίζεται και υφίσταται τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ και του κράτους. Στο τέλος, όμως, θα πάρει την εκδίκηση της.

Η παράσταση, η οποία έχει επιχορηγηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, «ανεβαίνει» στη σκηνή του studio Μαυρομιχάλη κάθε Σάββατο, στις 21:00 και κάθε Κυριακή, στις 20:00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο παράστασης: Όλος ο θίασος
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά – Κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Στέλλα Κρούσκα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κλεοπάτρα Τολόγκου και Μενέλαος Χαζαράκης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων