ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πρέσβειρα καλής θέλησης Αντζελίνα

Η πρέσβειρα καλής θέλησης Αντζελίνα

Η Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο της Πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Λιβύη. Στόχο έχει να βοηθήσει τις υπηρεσίες του διεθνούς Οργανισμού, στην παροχή της βοήθειας προς τους Λίβυους στην Τρίπολη και τη Μιζουράτα.

Η διάσημη ηθοποιός με ανακοίνωσή της προς το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε «Ήρθα στη Λιβύη για να δω αυτοπροσώπως μια χώρα που βρίσκεται στο στάδιο της μετάβασης, σε κάθε επίπεδο και να δω τις προσπάθειες για την πλήρη πραγματοποίηση της υπόσχεσης της Αραβικής Άνοιξης. Η χώρα αυτή αντιμετωπίζει ένα πλήθος προκλήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται το θέμα των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί εντός των συνόρων, των προσφύγων, της κυριαρχίας του νόμου, της ασφάλειας, της υγιεινής, της εκπαίδευσης, της υγείας και άλλων ανθρωπιστικών αναγκών. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν και να συντονιστούν κατάλληλα σε ένα περιβάλλον συμφιλίωσης και δικαιοσύνης». Και καταλήγει «Βρίσκομαι εδώ, για να σας εκφράσω την αλληλεγγύη μου».

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί η Τζολί στη Λιβύη. Ωστόσο η πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, είχε ήδη επισκεφθεί τον Ιούνιο Λίβυους πρόσφυγες στη Μάλτα και στο Ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.