Στα «ροζ» για πρόληψη και ενημέρωση

Newsbomb

Κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται παγκοσμίως από την Estee Lauder Companies, το πρόγραμμα Φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων: η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η Nan Pu Bridge στην Κίνα, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, η Όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία, το «Museum of Fine Arts» στη Βοστώνη των ΗΠΑ και άλλα.

H «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα φωταγωγηθεί αύριο ρόζ, στις 20:30 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής. Ταυτόχρονα θα φωταγωγηθούν και άλλα σημαντικά κτίρια-μνημεία, σε πέντε πόλεις της Ελλάδας όπως το Ενετικό φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, έχουν φωταγωγηθεί τα εξής κτίρια:

2001: Φωταγώγηση Ζάππειου Μέγαρου, από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Βάσω Παπανδρέου.
2003: Φωταγώγηση Δημαρχείου Αθηνών, από την τότε Δήμαρχο, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
2004: Φωταγώγηση Λόφου του Λυκαβηττού, από τη χρυσή Ολυμπιονίκη κυρία Αθανασία Τσουμελέκα.
2005: Φωταγώγηση της Αγοράς ΟΑΚΑ, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
2006: Φωταγώγηση του Πύργου του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
2007: Φωταγώγηση του ιστορικού κτιρίου του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, και πάλι από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
2008: Φωταγώγηση του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης από την κ. Μαρία Τροχάνη
2010: Φωταγώγηση του Ζαππείου. Το Ζάππειο Μέγαρο ήταν ένα από τα 40 κτίρια παγκοσμίου φήμης που φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα μέσα σε ένα 24ωρο από την Estee Lauder co, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Η ενέργεια αυτή εντάχθηκε πέρυσι στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness κάτω από τον τίτλο «Τα περισσότερα κτίρια που έχουν φωταγωγηθεί για έναν σκοπό», καθώς όλες οι χώρες κατάφεραν να φωταγωγήσουν συγχρόνως ένα ή περισσότερα κτίρια–ορόσημα της χώρας τους. Η Ελλάδα συμμετείχε με την φωταγώγηση του Ζαππείου στο κέντρο της Αθήνας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved