Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ

Newsbomb

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Τάκης Θεοδωρόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η κοινοποίηση των ονομάτων για τη θέση του προέδρου, αλλά και αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάιο από αντιπρόεδρος μετά τις απολύσεις εργαζομένων και άλλες περικοπές στο Κέντρο.

Στην επιστολή παραίτησής του, που έστειλε σήμερα στον υπουργό Πολιτισμού, ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ από τον Μάρτιο του 2010, αναφέρει ότι οι αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή, που μεσολάβησαν από πέρσι τον Μάρτιο, δεν του επιτρέπουν, να παραμείνει στη θέση του προέδρου.

Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε προς τον κ. Θοδωρόπουλο ευχαριστίες «για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας νέας πολιτικής για το βιβλίο, και μάλιστα σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον εκδοτικό κόσμο της χώρας».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved