ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ήρθε η «Πεταλούδα» στην Ελλάδα

Ήρθε η «Πεταλούδα» στην Ελλάδα

Επίσημη πρεμιέρα κάνει στο θέατρο «Προσκήνιο» τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το έργο του David Henry Hwang «Madame BUTTERFLY», από τη θεατρική Ομάδα ΝΑ.ΜΑ.ΣΤΕ.

Για ακόμα μία φορά και ειδικά στην εποχή μας που οι σχέσεις έχουν δυσκολέψει, έρχεται το αρχέγονο υπαρξιακό θέμα της βαθειάς αληθινής αγάπης, να πάρει «σάρκα και οστά» μέσα από τους ήρωες του Ντέιβιντ Χουάνγκ, που θα διαδραματίσουν μία αληθινή ιστορία, που συντάραξε τον κόσμο το 1986.

Το «Μ. Μπάτερφλαϊ» βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γάλλου διπλωμάτη Bernard Boursicot, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι παρέδιδε απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα, διατηρώντας ερωτική σχέση με ντίβα της Κινέζικης όπερας Shi Pei Pu, επί είκοσι ολόκληρα χρόνια ερωτικού δεσμού. Η απίστευτη ιστορία του Boursicot, αλλά και η γνωστή όπερα του Πουτσίνι, «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ», αποτέλεσαν την έμπνευση του Ντέιβιντ Χουάνγκ και δημιούργησαν το θεατρικό έργο.

Είναι ένα έργο, που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχει χαρίσει το βραβείο «Tony» στο συγγραφέα. Έκανε πρεμιέρα στο Broadway με τον Antony Hopkins και τώρα έρχεται στην Ελλάδα σε σε μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δημήτρης Γιώτης, Γιώργος Κροντήρης, Γιάννης Δρίτσας, Ειρήνη Χρηστίδη, Αθηνά Αλεξοπούλου, Ινώ Στεφανή

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα έως και Τετάρτη: 21.15

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 18 ευρώ

Φοιτητικό: 14 ευρώ

Θέατρο: «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8) τηλ. 210 8252242