ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κι όμως! Δεν φαντάζεστε από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα μικροσκοπικά γλυπτά ζώων (Pics)

Κι όμως! Δεν φαντάζεστε από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα μικροσκοπικά γλυπτά ζώων (Pics)

Η Τίφανι Μίλερ Ράσελ (Tiffany Miller Russell), με έδρα το Κολοράντο των ΗΠΑ, είναι καλλιτέχνης με θέματα από την άγρια ζωή και εικονογράφος φυσικής ιστορίας. Πλάθει προσεκτικά χαρτί για να δώσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ζώων που αναπαριστά.

Ακριβολογώντας, θα την έλεγε κανείς γλύπτρια που δουλεύει με χαρτί. Ξεκινά, κάνοντας το αρχικό σχέδιο, στη συνέχεια κόβει και δίνει μορφή σε ειδικά χαρτιά που βρίσκει ώστε να καταφέρει να δώσει ένα τρισδιάστατο κολάζ πάνω στο αρχικό σχέδιο. Κάποιες από τις μεγαλύτερες συνθέσεις της απαιτούν δουλειά έως και 300 ωρών. «Ενθουσιάζομαι με το μοναδικό και το ασυνήθιστο» λέει «και στόχος μου είναι να μεταδώσω αυτόν τον ενθουσιασμό σε όποιον βλέπει τα έργα μου. Ελπίζω να μεταφέρω και σε άλλους λίγον από τον θαυμασμό για τον κόσμο γύρω μας» προσθέτει.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, η Τίφανι φιλοτεχνεί χάρτινα γλυπτά. Αλλά συμμετείχε εθελοντικά και σε εργαστήριο ζωολογίας και σε εργαστήριο παλαιοντολογίας για να διευρύνει τις γνώσεις της και να τροφοδοτήσει το πάθος της για την εξελικτική ιστορία, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Πάντα ένιωθα μια σύνδεση με τα ζώα. Έχουν προσωπικότητα και κινούνται στον κόσμο με τρόπο που έχει νόημα γι' αυτά. Οι άνθρωποι μπορούν να δίνουν στα ζώα ανθρώπινη μορφή, οι πολιτισμοί να τα συνδέουν με σύμβολα και στη μυθολογία, αυτό όμως, μικρή σημασία έχει γι' αυτά τα μικρά όντα που ζουν τη ζωή τους και, εδώ και χιλιετίες, κάνουν αυτά που κάνουν» εξηγεί η Τίφανι Μίλερ Ράσελ.

Σχετικές ειδήσεις