SOCIAL MEDIA

Facebook: H δημοφιλέστερη πλατφόρμα επικοινωνίας - Το αποκαλυπτικό Infographic του Newsbomb.gr

Facebook: H δημοφιλέστερη πλατφόρμα επικοινωνίας - Το αποκαλυπτικό Infographic του Newsbomb.gr

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε το Facebook έκλεισε 17 χρόνια από την ημέρα που έκανε δυναμική είσοδο στον παγκόσμιο ιστό και την καθημερινότητά μας, αλλάζοντας άρδην την έννοια της επικοινωνίας όπως την γνωρίζαμε μέχρι τότε.

Μάτα Λίτου

Μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια, η ψηφιακή πλατφόρμα του Mark Ζuckerberg έμελλε να γίνει η δημοφιλέστερη διαδικτυακή περιοχή κοινωνικής δικτύωσης και εκείνος ένας από τους πλουσιότερους και πιο περιζήτητους επιχειρηματίες στον κόσμο.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε βέβαια ούτε ο ίδιος, ήταν πως από άσημος φοιτητής του Harvard, θα κατέληγε να βρεθεί υπόλογος στο Κογκρέσο για την υποκλοπή και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων 50.000.000 χρηστών.

Γιατί, μπορεί το Facebook να είναι για όλους η εύκολη λύση κάθε φορά που θέλουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο κοντινό μας πρόσωπο το οποίο βρίσκεται δίπλα ή χιλιόμετρα μακριά μας, όμως μόνο λίγοι από εμάς σκεφτόμαστε πόσα απόρρητα δεδομένα και πληροφορίες διοχετεύουμε καθημερινά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Αυτό οφείλεται, όχι μόνο στη χρησιμότητά του αλλά στο γεγονός πως η ευκολία και η άνεση που μας παρέχει, το έχουν καταστήσει πλέον ένα αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας, ένα μέσο που μας ενημερώνει, μας ψυχαγωγεί και μας βοηθά να παραμένουμε σε επικοινωνία.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά στατιστικά που αποδεικνύουν πως εδώ και 17 χρόνια, παραμένει το δημοφιλέστερο «στέκι» του ψηφιακού κόσμου!

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: «Χαλάει» σήμερα ο καιρός - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια