ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτός ο βιντεοπροβολέας αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Αυτός ο βιντεοπροβολέας αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Ένα από τα μεγάλα «ατού» του EB-U42 είναι το μέγεθός του, καθώς πρόκειται για ένα μηχάνημα με μικρές διαστάσεις με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να μεταφερθεί ακόμη και εκτός γραφείου.

Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον το περιεχόμενο και οι παρουσιάσεις έχουν τη δική τους σημασία. Για να κάνεις μία πώληση, πρέπει να παρουσιάσεις το προϊόν ή την υπηρεσία που προωθείς ή θα πρέπει να προβάλλεις ένα video που να εξηγεί τα πλεονεκτήματα αυτού που διαθέτεις προς πώληση. Την ίδια στιγμή, μέσα στην επιχείρησή σου χρειάζεται να πραγματοποιείς συσκέψεις με τη συνοδεία παρουσιάσεων, όπως, επίσης, πρέπει και να εκπαιδεύσεις εργαζομένους. Και μπορεί να μοιάζει ως δευτερεύουσας σημασίας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι παρουσιάσεις είναι σημαντικός, προκειμένου να κριθούν πετυχημένες.

Για παράδειγμα, αν ο χώρος όπου γίνεται η παρουσίαση είναι καλαίσθητος, αμέσως και η διάθεση των συμμετεχόντων είναι πιο θετική, λεπτομέρεια που μπορεί να οδηγήσει σε μία επιτυχημένη συνάντηση ή σύσκεψη. Το ίδιο σημαντικός, όμως, είναι και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παρουσίαση. Ειδικά όσον αφορά στην προβολή του περιεχομένου. Και εκεί τη διαφορά μπορεί να την κάνει πρακτικά μόνο ένας βιντεοπροβολέας, εφόσον η ποιότητα και το μέγεθος της εικόνας και του video που προβάλλονται είναι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε όποιος παρακολουθεί μία προβολή δεν υπάρχει περίπτωση να μην επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτήν. Η κακή ποιότητα, όσον αφορά στην προβολή του περιεχομένου, αρνητική προδιάθεση απέναντι στην παρουσίαση.

Πολλές φορές, όμως, χρειάζεται οι παρουσιάσεις να πραγματοποιηθούν εκτός του χώρου μας, ενώ στο χώρο της συνάντησης δεν υπάρχει βιντεοπροβολέας, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, εκτός και αν διαθέτουμε εμείς έναν ευέλικτο βιντεοπροβολέα που να μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία.

Τη λύση σε αυτήν την περίπτωση δίνει ο EB-U42, ο τελευταίας γενιάς βιντεοπροβολέας της Epson, της ιαπωνικής εταιρείας που είναι μεν πολύ γνωστή για τους εκτυπωτές της, αλλά είναι ταυτόχρονα και εκ των κορυφαίων κατασκευαστών βιντεοπροβολέων, παγκοσμίως.

Ένα από τα μεγάλα «ατού» του EB-U42 είναι το μέγεθός του, καθώς πρόκειται για ένα μηχάνημα με μικρές διαστάσεις με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να μεταφερθεί ακόμη και εκτός γραφείου. Κάτι που φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο, όταν χρειάστηκε να κάνω παρουσίαση για ένα νέο project και η ομάδα μας χρειαζόταν να έχει έναν βιντεοπροβολέα μαζί, προκειμένου να δείξει τι έχει σκεφτεί. Το γεγονός, επίσης, ότι ο EB-U42 μπορεί να προβάλλει εικόνα έως και 300 ίντσες ήταν ένα επιπλέον ατού, καθώς η εικόνα καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.

Για εμάς, που μεταφέραμε τον βιντεοπροβολέα, καταφέραμε να τον τοποθετήσουμε και συνδέσουμε με μεγάλη ευκολία, χάρη στην αυτόματη κατακόρυφη και χειροκίνητη οριζόντια διόρθωση Keystone που δίνει μεγάλη ευελιξία, εξασφαλίζοντας παράλληλα εικόνες χωρίς παραμορφώσεις, ενώ το ευρύ οπτικό ζουμ ενισχύει περισσότερο αυτήν την ευελιξία.

Όσον αφορά στο θέμα της σύνδεσης, το ενσωματωμένο Wi-Fi επιτρέπει την εύκολη και έξυπνη πρόσβαση στον βιντεοπροβολέα από συμβατές «έξυπνες» συσκευές μέσω της εφαρμογής iProjection. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καθυστερεί η έναρξη μίας παρουσίασης επειδή ο ομιλητής δεν μπορεί να συνδέσει τον βιντεοπροβολέα με τον υπολογιστή του. Ακόμη, η δυνατότητα διαιρούμενης οθόνης επιτρέπει την προβολή περιεχομένου από περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα, χωρίς να απαιτούνται δύο διαφορετικές συσκευές προβολής! Γεγονός που σημαίνει, παρουσιάσεις πολύ πιο διαδραστικές!

Από την άλλη πλευρά, η δυνατότητα για προβαλλόμενη εικόνα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τον ΕΒ-U42 στο σπίτι, για να δεις μία ταινία με την παρέα σου. Η πρώτη φορά που το έκανα ήταν αρκετή για να «υποχρεωθώ» να είμαι αυτός που θα φιλοξενεί την παρέα για να βλέπουμε Champions League και Euroleague κάθε φορά που είχε αγώνα.

Ένας επιπλέον λόγος που… με προτιμούν για παρουσιάσεις, θέαση αγώνων ή ταινιών είναι ότι ουδένας κουράζεται όταν βλέπει, χάρη σε έναν συνδυασμό υψηλής φωτεινότητας και υψηλού λόγου αντίθεσης. Ακόμη και σε συνθήκες περιβάλλοντος με υψηλό φωτισμό.

Τέλος, στο θέμα της συντήρησης ο EB-U42 αποδεικνύεται και εδώ εξαιρετικά φιλικός. Με διάρκεια ζωής λάμπας και κύκλου συντήρησης φίλτρου αέρα έως 10.000 ώρες σε λειτουργία Eco, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη συντήρηση (έως και για 5 έτη), κάτι που πρακτικά σημαίνει χαμηλότερο κόστος χρήσης. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να προτιμήσεις τον συγκεκριμένο βιντεοπροβολέα της Epson. Για χρήση είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι.