ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς χρησιμοποιούν το Twitter οι Βραζιλιάνοι

Πώς χρησιμοποιούν το Twitter οι Βραζιλιάνοι

Τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας διέδιδαν οι Βραζιλιάνοι μέσω του Twitter, γεγονός που οδήγησε τη δικαιοσύνη της χώρας να καταθέσει αστική αγωγή κατά της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Την αγωγή κατέθεσε η εισαγγελέα της κεντροδυτικής πολιτείας Γκόιας. Η κυβέρνηση της πολιτείας ζητεί «την άμεση ανάκληση των λογαριασμών όσων ειδοποιούν για τη θέση των ραντάρ και το οριστικό κλείσιμο των λογαριασμών όσων διαδίδουν πληροφορίες για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο των αστυνομικών ελέγχων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Πολλές πολιτείες στη Βραζιλία έχουν θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο «νηφαλιότητας» με μηδενική ανοχή σε όσους συλληφθούν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών.

Για να αποφεύγουν οι οδηγοί τους ξαφνικούς ελέγχους, χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες δημοσιεύονται προειδοποιήσεις και πληροφορίες για τις τοποθεσίες και τις ώρες των «μπλόκων».

Η εισαγγελία τονίζει πως η συμπεριφορά αυτή συνιστά «μία άμεση επιβουλή κατά της ζωής και της ασφάλειας» των ανθρώπων και υπενθυμίζει πως 55.000 άνθρωποι στη Βραζιλία χάνουν τη ζωή τους σε ετήσια βάση σε τροχαία ατυχήματα.

Η πρωτοβουλία αυτή της δικαιοσύνης προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες του Twitter να την υποστηρίζουν και άλλους να τη στηλιτεύουν. Οι τελευταίοι αντιτείνουν πως τα tweets συμβάλλουν επίσης στην ομαλή κυκλοφορία, καθώς πληροφορούν τους οδηγούς για τα διάφορα ατυχήματα ή την συμφόρηση στους δρόμους, μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός CBN.