ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Temu: H πλατφόρμα πώλησης προϊόντων σε απίστευτα χαμηλές τιμές που «αγοράζει» προσωπικά δεδομένα

Temu: H πλατφόρμα πώλησης προϊόντων σε απίστευτα χαμηλές τιμές που «αγοράζει» προσωπικά δεδομένα
Pexels

H πλατφόρμα Temu, προσελκύει εκατομμύρια αγοραστές καθημερινά

Mία νέα εφαρμογή πώλησης προϊόντων έχει φέρει τα πάνω-κάτω στη χώρα μας. Πρόκειται για την εφαρμογή ΤΕΜU η οποία ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών παγκοσμίως με τις πιο χαμηλές τιμές.

Πρόκειται για το διαδικτυακό e-shop που μπορεί κανείς να βρει από ρούχα και είδη σπιτιού, μέχρι είδη αυτοκινήτου, παπούτσια και ηλεκτρονικές συσκευές. Η μεγαλύτερη απορία όλων «πώς προκύπτουν οι τόσο χαμηλές τιμές σε μεγάλη γκάμα προϊόντων».

«Είναι κινέζικες αποθήκες οι οποίες δίνουν σε πολύ χαμηλή τιμή και έχουν παρακάμψει το πρόβλημα με τα τελωνεία γιατί έχουν ανοίξει αποθήκες στην Ευρώπη».

Οι αναζητήσεις που αφορούν το TEMU στη χώρα μας άρχισαν να αυξάνονται από τα μέσα Ιουλίου και κατάφεραν να ξεπεράσουν την Amazon τον Σεπτέμβριο και τη Shein τον Οκτώβριο.

Η εξέλιξη του ενεργών χρηστών του Temu στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Ιανουάριος 2023 60.000 χρήστες

-Απρίλιος 2023 3.000.000 χρήστες

-Ιούλιος 2023 30.000.000 χρήστες

-Οκτώβριος 2023 51.000.000 χρήστες

Έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα

Ωστόσο η πλατφόρμα δεν είναι και τόσο αθώα στην πραγματικότητα καθώς μία αμερικάνικη εταιρεία ανάλυσης κατηγορεί το Temu ότι μας κατασκοπεύει και χρησιμοποιεί επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με αυτήν την αναφορά η εφαρμογή συμβουλεύεται τις φωτογραφίες μας, τα μηνύματά μας, και παρακολουθεί τις κινήσεις μας.