«Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;»

Newsbomb

«Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;» ονομάζεται η νέα Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας που πραγματοποιείται στο ίδρυμα Ευγενίδου κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που αφορούν σενάρια καταστροφής του κόσμου. Ειδικότερα, περιλαμβάνει τη γνώμη επιστημών για την πρόσκρουση μετεωριτών στη Γη, τα ακραία φυσικά φαινόμενα και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Όχημα αποτελεί η φαντασία σε ένα ταξίδι στο μέλλον ώστε να μπορέσει ο επισκέπτης να δει πώς θα αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι μία ενδεχόμενη καταστροφή και πώς η ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν τον πλανήτη Γη. Στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος πραγματοποιείται ενημέρωση για την καταστροφή των δασών και οι επισκέπτες φτιάχνουν ανακυκλωμένο χαρτί.

Στο τέλος του προγράμματος μέσω μιας διαδραστικής αφήγησης ο επισκέπτης μεταφέρεται στο παρελθόν αυτή τη φορά προκειμένου να αναζητήσει αρχαίες προφητείες που προέβλεπαν την καταστροφή του κόσμου και τις συγκρίνει με τις επιστημονικές προβλέψεις για το μέλλον.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

Ώρα 13:30 - 14:10 Επίδειξη Πειραμάτων

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Ώρα 15:00 - 16:30 Διαδραστικό Εργαστήρι: Ανακύκλωση τώρα!

(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)

Ώρα 17:30 - 18:30 Διαδραστική Αφήγηση: Αρχαίες προφητείες και η καταστροφή του κόσμου

(προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved