ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δυνατότητα δημιουργίας ψευδωνύμων προσθέτει το Hotmail

Δυνατότητα δημιουργίας ψευδωνύμων προσθέτει το Hotmail
Ακολουθώντας το παράδειγμα του Gmail, το Hotmail δίνει πλέον κι αυτό στους χρήστες του...

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Gmail, το Hotmail δίνει πλέον κι αυτό στους χρήστες του τη δυνατότητα να δημιουργούν «ψευδώνυμα» του e-mail τους. Πιο συγκεκριμένα, με τη λειτουργία “alias”, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εναλλακτικές διευθύνσεις που δεν αποτελούν αυτόνομους λογαριασμούς, αλλά ελέγχονται από το κεντρικό inbox. Η χρησιμότητα μιας τέτοιας λειτουργίας έχει να κάνει με τον καλύτερο έλεγχο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αφού θα μπορούσε να κάνει εγγραφές σε ιστοχώρους χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο αντί του πραγματικού e-mail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hotmail διέθετε ήδη παρόμοιο χαρακτηριστικό, αφού επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν παραλλαγές της διεύθυνσής τους προσθέτοντας το σύμβολο «+» μετά το όνομα τους (π.χ. το gsarig@hotmail.com θα μπορούσε να έχει και το gsarig+alias@hotmail.com). Επρόκειτο ωστόσο για μέθοδο που δεν ήταν σε θέση να κρύψει το πραγματικό e-mail και εύκολα μπορούσε να παρακαμφθεί από spammers. Αντίθετα, με το “alias” είναι πλέον εφικτή η πλήρης απόκρυψη της αρχικής διεύθυνσης.

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να φτιάξει 5 διαφορετικά ψευδώνυμα το χρόνο και 15 συνολικά και η δημιουργία τους γίνεται μέσω της διεύθυνσης mail.live.com/?rru=createalias (έχοντας φυσικά προηγουμένως συνδεθεί με τον λογαριασμό του).