Προσοχή: Η τηλεόρασή σας μπορεί να σας... παρακολουθεί!

Προσοχή: Η τηλεόρασή σας μπορεί να σας... παρακολουθεί!

Εύκολος στόχος για... χάκερς θα μπορούσε να γίνει μια τηλεόραση νέας γενιάς που συνδυάζει τις ιδιότητες μιας συμβατικής τηλεόρασης με αυτές των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει μια μαλτέζικη εταιρεία θα μπορούσε ακόμη και να λειτουργεί ως... μεγάλος αδελφός και να καταγράφει – εν αγνοία τους – τις κινήσεις των κατόχων της.


Η εταιρεία ReVuln με έδρα τη Μάλτα ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της, λειτουργώντας ως χάκερς, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τηλεόρασης που κυκλοφορεί στην αγορά και διαθέτει σκληρό δίσκο, μικρόφωνα και κάμερα, αναφέρει tovima.gr.

Βάσει των όσων είπαν τα στελέχη της εταιρείας ReVuln, όταν κάποιος αποκτά πρόσβαση σε αυτό το μοντέλο μπορεί να παρακολουθεί - εν αγνοία τους φυσικά - τους κατόχους της, να βλέπει και να ακούει τι συμβαίνει στο χώρο που είναι εγκατεστημένη η συσκευή και να αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο της.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι όπως συμβαίνει με τους υπολογιστές αλλά και κάθε άλλη συσκευή που συνδέεται με το ίντερνετ έτσι και οι τηλεοράσεις που έχουν αυτή τη δυνατότητα ενέχουν ταυτόχρονα και τους ίδιους κινδύνους. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει τον έλεγχο τους από μακριά ή η συσκευή να μολυνθεί από κάποιο ιό.