Β. Καπερνάρος: Οι βουλευτές μας είναι κούκλες!

Β. Καπερνάρος: Οι βουλευτές μας είναι κούκλες!
Σκέπτομαι συχνά τον τελευταίο καιρό πως για να παρακολουθήσει...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Σκέπτομαι συχνά τον τελευταίο καιρό πως για να παρακολουθήσει κανείς τις ειδήσεις και την επικαιρότητα χρειάζεται πια, κάποιους ειδικούς συμβούλους, έναν οικονομολόγο, έναν δικηγόρο ίσως και έναν ψυχολόγο! Ο Βασίλης Καπερνάρος είναι από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους δικηγόρους της Αθήνας και παλιός μου φίλος. Είναι λοιπόν φυσικό να τον ρωτήσω αν ξέρει τι ακριβώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την Τρόικα. «Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχουν υπογράψει», δηλώνει στο newsbomb.gr και αφήνει την οργή του να οδηγήσει την συζήτηση.

Είναι γνωστό πως ο Βασίλης δεν μασάει τα λόγια του. «Ως Έλληνας αισθάνομαι ταπεινωμένος και εθνικά μη υπερήφανος. Αισθάνομαι ντροπή για αυτούς που με κυβερνάνε. Σκέψου σε ποιο σημείο έχουμε φτάσει. Η επόμενη αναθεωρητική Βουλή θα αναθεωρήσει το σύνταγμα με βάση το μνημόνιο! Φτάσαμε στο έσχατο τραγικό σημείο, ο καταστατικός χάρτης της χώρας μας, η παρηγοριά μας, η καταφυγή μας, η ταυτότητα της χώρας μας να προσαρμοστεί στο μνημόνιο! Αυτό σημαίνει αλλοτρίωση και απαλλοτρίωση της χώρας».

Εκρηκτικός, επιθετικός αλλά σαφής και απόλυτα κατανοητός περιγράφει την κατάσταση σε μας που δεν ξέρουμε νομικά. «Ο μόνος που κόβει και ράβει για αυτήν την σύμβαση που έβαλε ταφόπλακα στο μέλλον των παιδιών μας είναι ο κύριος Παπακωνσταντίνου. Έχει εξουσιοδοτηθεί από τους ασκούντες την νομοθετική εξουσία και ο ίδιος για λογαριασμό όλων διαπραγματεύεται και υπογράφει. Αυτή τη στιγμή οι βουλευτές μας είναι κούκλες! Περισσότερη χρησιμότητα έχουν οι κούκλες στις βιτρίνες, παρά οι βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι εικονικά πρόσωπα. Είναι χάρτινες συνειδήσεις».

Μιλάει για το καθεστώς της ατιμωρησίας και εξηγεί πως φτάσαμε ως εδώ. «Σε κράτη της υποσαχάριας Αφρικής δεν πρόκειται ποτέ να βρεις το άρθρο 86 του συντάγματος. Όταν δεν φοβούνται την τιμωρία, όταν ψηφίζουν την ατιμωρησία δια του άρθρου 86 τότε καταλαβαίνεις ότι αυτοί είχαν σκοπό να μας παραδώσουν, να μας πουλήσουν, να μας παραχωρήσουν σε κάποιους τρίτους. Δεν είναι δυνατόν υπουργοί και υφυπουργοί να κάνουν κακουργήματα και ο ανώτερος χρόνος παραγραφής να είναι τα 6 χρόνια! Εάν εγώ σε βρίσω και εσύ μου κάνεις μήνυση, τότε η μήνυση αυτή παραγράφεται σε 8 χρόνια. Το αντιλαμβάνεσαι»;

Θεωρεί ότι δεν αντιδρά κανείς ουσιαστικά σε αυτήν την κατάσταση. «Κάποτε, όταν το εισιτήριο Λιόσα- Αθήνα από 2,20 πήγαινε 2,40 ξήλωναν τα πεζοδρόμια από την Κάνιγγος».

Διατυπώνει την άποψή του για το τι δεν έκανε ο πρωθυπουργός -όπως και ο προηγούμενος- και χρησιμοποιεί απλά παραδείγματα για το τι μπορεί να μας περιμένει. «Μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα σε τρίτους. Ο τρίτος μπορεί να κατασχέσει ελληνική γη. Να αμέσως-αμέσως πως συρρικνώνονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δια της συρρικνώσεως της γης. Και όπου γης είναι πατρίς…».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ

Video 1

Β. Καπερνάρος: Οι βουλευτές μας είναι κούκλες!