Π. Φιλιππίδης: Πάντα λέμε -τι χειρότερο θάρθει; Κι όμως υπάρχει χειρότερο

Π. Φιλιππίδης: Πάντα λέμε -τι χειρότερο θάρθει; Κι όμως υπάρχει χειρότερο

του Αντώνη Ανδρικάκη

Σ' ένα διάλειμμα των γυρισμάτων για το 50-50 βρήκε λίγο χρόνο να τα πούμε. Η συνέχεια της σειράς που τόσο αγαπήθηκε αναμένεται ακόμα πιο ανατρεπτική, απρόβλεπτη και βέβαια αστεία. «Οι τρεις άντρες βρίσκονται σε κρίση με τις γυναίκες τους και αποφασίζουν να πατήσουν και τις 10 εντολές», εξομολογείται ο Πέτρος στο newsbomb.gr και συνεχίζει γελώντας. «Κάνουν τις ίδιες βλακείες –μην το πω πιο χοντρά! Το χοντραίνουν ακόμα περισσότερο. Έχει πολλή δράση, πολύ γέλιο, πολύ ξεφτίλα»!

Προφανώς περνάνε πολύ καλά στα γυρίσματα και εμείς οι θεατές καλύτερα. «Δεν ξέρω τι επιτυχία θα κάνει, ξέρω πως είναι μια πολύ καλή δουλειά. Είναι ένα καλό σήριαλ σε μία τηλεόραση που δεν έχει πια σήριαλ. Και ο κόσμος τα θέλει. Με το ''Νησί'' φάνηκε ότι ο κόσμος την μυθοπλασία την αγαπάει, τη θέλει, τη χρειάζεται».

Μοιραία η συζήτηση πάει στην ελληνική τηλεόραση του σήμερα που είναι φανερό πως περνάει την πιο δύσκολη εποχή της. «Πάντα λέμε –τι χειρότερο θάρθει; Λέγαμε τι χειρότερο θάρθει μετά τον Ρέιγκαν, ήρθε ο Μπους! Μετά τον Μπους τι χειρότερο; Ήρθε ο άλλος Μπους! Λέω ένα παράδειγμα που υποτίθεται ότι είναι μακριά από μας. Που τίποτα δεν είναι πια μακριά από μας. Σήμερα ο κόσμος δεν θεωρεί πια την τηλεόραση, καλή παρέα με όλα αυτά που γίνονται. Η αλήθεια είναι πως ξεπεράστηκαν πολλά όρια στην τηλεόραση και κυρίως οικονομικά. Είδαμε αμοιβές που δεν είχαν μέτρο και πραγματικό αντίκρισμα. Ήταν πλασματικό το αντίκρισμα»

Σχολιάζει την κατάσταση που έχει πια διαμορφωθεί στην τηλεόραση. «Θα ήθελα να μη συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά νομίζω πως…συμβαίνουν. Ξέρω εγώ οι άνθρωποι έχουν χάσει την ανθρωπιά τους; Το μέτρο τους ; Την αισθητική τους, που τη βάζουν σε τελευταία μοίρα»;

Πληθωρικός, εργατικός, με ένα σπάνιο ταλέντο και ψυχή σε ότι κάνει ο Πέτρος έχει κάτι που στην Ελλάδα θεωρείται σχεδόν ασυγχώρητο. Επιτυχία. Έχει και κάτι επίσης σπάνιο. Χαίρεται με την επιτυχία του άλλου. Πολλές φορές έχει αντιμετωπίσει περίεργη συμπεριφορά. «Έχω δει μάτια και βλέμματα να με κοιτάνε λίγο περίεργα επειδή έχω ένα διαολεμένο ένστικτο και ανεπτυγμένη την έκτη αίσθηση… Δεν με πειράζει. Κάπου το βρίσκω και λογικό. Κάποιες φορές βέβαια αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο…».

Μιλάει ακόμα για τη σχέση Θεάτρου-τηλεόρασης και για άλλα πολλά……..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ

Video 1

Π. Φιλιππίδης: Πάντα λέμε -τι χειρότερο θάρθει; Κι όμως υπάρχει χειρότερο