ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευάλωτα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας "Obamacare"

Ευάλωτα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας "Obamacare"

Σε κατάσταση «υψηλού κινδύνου» ήταν η ασφάλεια του ιστότοπου του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λόγω έλλειψης δοκιμών προτού η ιστοσελίδα γίνει διαθέσιμη στο κοινό, την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς σύμφωνα με υπόμνημα της κυβέρνησης.

Ο διαδικτυακός τόπος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης συλλέγει ένα τεράστιο αριθμό ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως τον αριθμό ασφάλισης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων και ημερομηνίες γέννησης, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς για ποικίλες παράνομες δραστηριότητες.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε την Τετάρτη ότι έχουν παρθεί μέτρα προκειμένου να καθησυχαστούν οι πολίτες και ότι τα δεδομένα των καταναλωτών είναι ασφαλή.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, στο υπόμνημα συστήνεται η καθιέρωση μιας ειδικής ομάδας ασφαλείας, η οποία θα είναι υπεύθυνη να ελέγχει το δίκτυο καθημερινά για τουλάχιστον 60 με 90 ημέρες από την εκκίνηση του ιστότοπου.

Η υπουργός Υγείας, Καθλίν Σιμπέλιους, δήλωσε ότι ο ιστότοπος έχει ένα προσωρινό πιστοποιητικό λειτουργίας και ότι ο οργανισμός θα εκδώσει ένα μόνιμο πιστοποιητικό μόλις μετριαστούν οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια. Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι οι πολίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων που εισάγουν στην ιστοσελίδα. «Όταν οι καταναλωτές συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους μπορούν να είναι ήσυχοι ότι οι πληροφορίες που εισάγονται προστατεύονται από αυστηρά πρότυπα ασφαλείας», είπε.