Η Nikon παρουσιάζει την Df

Newsbomb

Mια υψηλής τεχνολογίας D-SLR σε ρετρό στιλ, σχεδιασμένη ειδικά για όσους αγαπούν τη φωτογραφία

Η Nikon ανακοίνωσε στις 5 Νοεμβρίου 2013 την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής Df, μιας νέας D-SLR αφιερωμένης στην απόλυτη φωτογράφιση.

Χάρη στην εμφάνισή της που αντλεί έμπνευση από τις θρυλικές φωτογραφικές μηχανές με φιλμ 35 mm της Nikon και στην τεχνολογία που συναντά κανείς στα πρόσφατα επαγγελματικά μοντέλα, η Df αποτελεί την έκφραση του πάθους για τη φωτογραφία τόσο με το στιλ της όσο και με τη λειτουργία της. Αυτή η φωτογραφική μηχανή σε ρετρό στιλ, που αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της, ξεχωρίζει με τη μοναδικότητά της από την ομοιομορφία των σύγχρονων D-SLR. Εξοπλισμένη με τον ίδιο αισθητήρα εικόνας που διαθέτει και η ναυαρχίδα της Nikon, η D4, αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει απαράμιλλο δυναμικό εύρος και εντυπωσιακή ευαισθησία στο φως. Αποτελεί το ελαφρύτερο από τα υπάρχοντα μοντέλα με φορμά FX της Nikon, κι όμως χαρακτηρίζεται από ανθεκτική κατασκευή και αξιόπιστη λειτουργία που θα αναμένατε από μια υψηλής τεχνολογίας φωτογραφική μηχανή Nikon. Ιδανική για τους αφοσιωμένους λάτρεις των φωτογραφικών μηχανών, αλλά και τους λάτρεις του ξεχωριστού στιλ, η Nikon Df δημιουργήθηκε για να κατακτήσει τις καρδιές και το μυαλό των φωτογράφων που αγαπούν τόσο την τέχνη όσο και τη φωτογραφική μηχανή τους.

Ο Dirk Jasper, Manager Επαγγελματικών Προϊόντων στη Nikon Europe, δήλωσε: «Από την αρχή, το concept για αυτήν τη φωτογραφική μηχανή ήταν αποκλειστικά η απόλυτη φωτογράφιση. Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή που σας κάνει να θέλετε να την αρπάξετε, να βγείτε έξω και να αρχίσετε να φωτογραφίζετε. Η ουσία της φωτογράφισης είναι τα συναισθήματα που προκαλεί και η Df πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Ο μοναδικός συνδυασμός του ρετρό στιλ της και της τεχνολογίας επαγγελματικής κλάσης, την ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες κατηγορίες: οι αφοσιωμένοι φωτογράφοι που τους αρέσει να πειραματίζονται με πρωτότυπα concept και ιδέες, θα τη λατρέψουν, ενώ όσοι εκτιμούν το κλασικό design θα ενθουσιαστούν με την εμφάνισή της που θυμίζει την κληρονομιά της Nikon».

Στην καρδιά της Df βρίσκεται ο ίδιος αισθητήρας CMOS με φορμά FX 16,2 megapixel και ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3, που διαθέτει η επαγγελματική φωτογραφική μηχανή-ναυαρχίδα της Nikon: η D4. Η Df αποδίδει μοναδική συνοχή εικόνας σε μεγάλη γκάμα συνθηκών φωτισμού χάρη στον ισχυρό συνδυασμό τεχνολογίας επαγγελματικής κλάσης με την οποία έχει εξοπλιστεί η φωτογραφική μηχανή. Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες με πιστό, εξαιρετικά κορεσμένο χρώμα και φυσικό βάθος, ακόμη και κατά τη λήψη στο μέγιστο του εύρους ISO που φτάνει τον εντυπωσιακό αριθμό του ISO 204.800 (ισοδύναμο).

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved