ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Sony εγκαταλείπει τα PC - Τέλος τα VAIO

Η Sony εγκαταλείπει τα PC - Τέλος τα VAIO

Η Sony Corporation ανακοίνωσε από το Τόκιο ότι τα VAIO θα περιέλθουν σύντομα σε επενδυτικό οίκο στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στην Japan Industrial Partners (JIP). Η υπογραφή της τελικής συμφωνίας τοποθετείται στο τέλος Μαρτίου 2014.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ενημέρωσε τους μετόχους της ότι θα σημειώσει ζημία 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα οικονομικά του έτους ως αποτέλεσμα της εξόδου της από την αγορά PC. Σημείωσε ωστόσο ότι η απόλυση 5.000 υπαλλήλων της θα μειώσει τα έξοδά της κατά 1 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2015. Το ύψος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε, αν και λέγεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 40-50 δισ. γιεν, δηλαδή 400-500 εκατομμύρια δολάρια (λιγότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ). Συγκριτικά, το 2004 η Lenovo είχε εξαγοράσει το τμήμα IBM PC για 1,76 δισεκατομμύρια δολάρια και νωρίτερα η Hewlett Packard την Compaq για 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με το βλέμμα στραμμένο στις δραστικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία προσωπικών υπολογιστών, η Sony διέκρινε ότι η «βέλτιστη λύση» ήταν να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στα smartphone και τα tablet και να εγκαταλείψει εξ ολοκλήρου την σχεδίαση και κατασκευή PC. Μετά την διάθεση της σειράς προϊόντων για την άνοιξη του 2014, η Sony αποσύρεται πλήρως από τον τομέα PC.