ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θα πάθεις πλάκα με αυτό το πιρούνι! (photos)

Θα πάθεις πλάκα με αυτό το πιρούνι! (photos)

Έφαγες ποτέ μια μπουκιά καλοψημένης μπριζόλας και ευχόσουν να έχει λίγο περισσότερη γεύση… σοκολάτας; Φανταζόμαστε πως όχι, ωστόσο αν ανήκεις σε ειδική κατηγορία ατόμων με ασυνήθιστες γαστρονομικές προτιμήσεις, αλλά και σε αυτή των καλοφαγάδων όλου του κόσμου που δεν είναι ευχαριστημένοι με καμία γεύση αναζητώντας το κάτι παραπάνω, μπορείς πλέον να τρως… ήσυχος!

Και αυτό γιατί το Aromafork κάνει αυτό που υπόσχεται το όνομά του! Αναδύει μυρωδιές! Για την ακρίβεια, μία ειδική σχισμή στο πάνω μέρος του πιρουνιού περιέχει ένα ειδικό χαρτάκι το οποίο ο υποψήφιος… καταβρόχθας μπορεί να «ποτίσει» με 21 διαφορετικά υγρά (όπως π. χ. σοκολάτα, βανίλια, λίτσι, φρούτο του πάθους, φράουλα, βασιλικός, κόλιανδρος, μέντα, αμύγδαλο, καρύδα, κανέλα, τζίντζερ, πιπεριά χαλαπένιος, ουασάμπι, βούτυρο, ελαιόλαδο, τρούφα), οι μυρωδιές των οποίων αναβλύζουν και ξεγελούν - μέσω... μύτης - τη γεύση, την ώρα που απολαμβάνει ένα από τα ωραιότερα πράγματα στο μάταιο τούτο κόσμο! Τη μάσα! Η μοριακή γαστρονομία, δηλαδή, σε όλο της το μεγαλείο!

«Η αρχική ιδέα ήταν να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο του πιρουνιού. Έτσι αναπτύξαμε ένα πιρούνι το οποίο ξεγελάει το μυαλό απελευθερώνοντας διαφορετικά αρώματα κάθε φορά», εξηγεί ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας,Τζόναθαν Κουτί. «Το Aromafork θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο “εργαλείο” για να μάθουμε να εκτιμούμε καλύτερα το φαγητό μας» συμπληρώνει.

Όσο για το κόστος; Με 60 δολάρια ο κάθε σεφ που δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του και θέλει να έχει πάντα το περιθώριο της διορθωτικής παρέμβασης μπορεί να κάνει δικό του το σετ που αποτελείται από τέσσερα πιρούνια, 21 αρώματα, 4 σταγονόμετρα και 50 διαχυτικά χαρτιά! Το καλύτερο; Με μόλις 25 δολάρια ακόμα παίρνεις και τα κουτάλια!

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η πιο cool γιαγιά του διαδικτύου (video)