ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρουσιάστηκε το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τους αστροναύτες στον ISS (βίντεο)

Παρουσιάστηκε το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τους αστροναύτες στον ISS (βίντεο)

Η εταιρεία SpaceX παρουσίασε χθες το βράδυ στην Καλιφόρνια το διαστημικό σκάφος της, το Dragon V2, που αναμένεται ότι μέσα σε τρία χρόνια θα μπορεί να μεταφέρει τους αμερικανούς αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Θα είναι η πρώτη φορά που οι αστροναύτες θα απογειωθούν από το έδαφος των ΗΠΑ μετά την τελευταία πτήση των διαστημικών λεωφορείων, τον Ιούλιο του 2011. Έκτοτε οι ΗΠΑ εξαρτώνται αποκλειστικά από τα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ για να μεταφέρουν τους αστροναύτες τους στον ISS με κόστος 70 εκατομμύρια δολάρια τη θέση.

Το Dragon V2, ικανό να μεταφέρει επτά αστροναύτες, "αντιπροσωπεύει αληθινά ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της SpaceX, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, στη διάρκεια μιας θεαματικής παρουσίασης ενώπιον των δημοσιογράφων στην έδρα της εταιρείας στο Χόθορν, κοντά στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια.

"Το Dragon V2 θα μπορεί να προσγειωθεί παντού στη Γη με την ακρίβεια ενός ελικοπτέρου", δήλωσε ο Μασκ. Έτσι το νέο σκάφος , το οποίο δεν χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα, παρά μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας των πυραύλων ανάσχεσης, θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιείται πολύ γρήγορα επιτρέποντας σημαντικές οικονομίες, εξήγησε.

Η SpaceX και η NASA, ο κύριος πελάτης της, ανακοίνωσαν ότι το νέο διαστημικό σκάφος θα μπορέσει να μεταφέρει τους πρώτους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως το 2017.

Διαβάστε επίσης:
Με επιτυχία εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Σογιούζ από το Καζακστάν (βίντεο)