ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Aυτή είναι η στολή της NASA για τον πλανήτη Άρη

Aυτή είναι η στολή της NASA για τον πλανήτη Άρη

Παρά το γεγονος ότι μια πρώτη εκτίμηση είναι πως η στολή θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του '80, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η λεγόμενη Ζ-2, θα είναι η νέα διαστημική στολή της NASA και θα αποτελέσει την ενδυμασία για τους αστροναύτες του μέλλοντος.

Είναι η δεύτερη μακέτα της στολής με την οποία η NASA ελπίζει ότι θα προστατεύσει τελικά τους εξερευνητές που θα περπατήσουν στον Άρη ή θα αποσταλλούν για διάτρηση ενός αστεροειδή. "Ο σχεδιασμός της διαστημικής στολής στηρίζεται στο που θέλουμε να πάμε και τι θέλουμε να κάνουμε», λέει η Amy Ross, μια ασχεδιάστρια διαστημικών στολών του Johnson Space Center στο Χιούστον.

Z-2 Spacesuit 2

Ως αποτέλεσμα, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Ζ-2 είναι η ευελιξία στο κάτω μέρος του σώματος, το οποίο επιτρέπει στους αστροναύτες να περπατούν, να σκαρφαλώνουν και να σκύβουν για να εξερευνήσουν εξωγήινα τοπία. Μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο, η NASA θα πρέπει να έχει ένα πρωτότυπο έτοιμο για δοκιμή, πλήρες με όψη Tron, με μπλε κηλίδες φωταύγειας που είχαν επιλεγεί από το κοινό σε μια δημοσκόπηση στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, αυτή η αισθητική δεν θα εμφανιστεί στην τελική έκδοση της στολής, την οποία η NASA ελπίζει να έχει έτοιμη για την εκτόξευση το 2018.