Πρωτοφανής επιτυχία για το συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Newsbomb

Τιμώμενο πρόσωπο ο νομπελίστας καθηγητής James Watson με την μεγαλύτερη Ανακάλυψη όλων των εποχών...

Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσε το 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, καθώς τις εργασίες του κατά το τριήμερο 12 – 14 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Πάτρας παρακολούθησαν πάνω από 2.500 άτομα.

Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου ο καθηγητής James D. Watson, ο οποίος τιμήθηκε το 1962 με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA.

Η Ανακάλυψη αυτή έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 20ου αιώνα και από πολλούς ως η σημαντικότερη όλων των εποχών.

Η ομιλία του περιελάμβανε λεπτομέρειες της επικοινωνίας του με τον Francis Crick, τον Maurice Wilkins και άλλους συνεργάτες του, καθώς προσέγγιζαν το 1953 το μεγάλο στόχο της διευκρίνησης της δομής του DNA και της αποκρυπτογράφησης του κώδικα μεταφοράς γενετικού υλικού.

Στο τέλος της ομιλίας ο Watson καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των παρισταμένων, μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, ενώ για αρκετή ώρα υπέγραφε βιβλία φοιτητών και με προθυμία δεχόταν να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Προηγουμένως είχε γίνει η Αναγόρευση του James Watson σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών της Πρυτανείας. Της Αναγόρευσης προηγήθηκε επίσκεψη του στο γλυπτό της Διπλής Έλικας του DNA στο Τμήμα Βιολογίας, μοναδικό στον κόσμο για την αρχιτεκτονική του, όπου τον υποδέχθηκαν πολλοί Καθηγητές και Φοιτητές του Τμήματος, με επικεφαλής τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Γενετικής κ. Στ. Αλαχιώτη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved