Ματιά στο μέλλον: Αεροπλάνο χωρίς… παράθυρα! (vid+pics)

Newsbomb

Μπορεί στις μέρες μας να μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο στο εγγύς μέλλον τα επιβατικά αεροπλάνα χωρίς… παράθυρα θα μπορούσε να ήταν μια πραγματικότητα!

Και πώς όχι όταν το concept που θέλει τα βαριά παράθυρα των αεροπλάνων να παραχωρούν τις θέσεις τους σε εδικά σχεδιασμένα (uber-light smartscreen) πάνελς έχει ήδη… απογειωθεί!

Σύμφωνα μάλιστα με τα σχέδια της εταιρείας Centre for Process Innovation (CPI), οι ταξιδιώτες σε λιγότερο από μία δεκαετία θα έχουν την ευκαιρία, εφόσον το επιθυμούν, να σερφάρουν στο διαδίκτυο με… φόντο τα σύννεφα και τον ουρανό, ενώ βρίσκονται χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.

Το μυστικό, κρύβεται στις κάμερες που θα τοποθετούνται έξω από το αεροπλάνο, με τις οποίες θα συνδέονται οι «έξυπνες» οθόνες δείχνοντας σε υψηλή ευκρίνεια τις εικόνες μέσα στην άτρακτο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αεροναυπηγούς της εταιρίας, τα πάνελς θα μειώσουν επίσης το βάρος του αεροπλάνου, άρα και την κατανάλωση καυσίμων που θα επιφέρει πτώση των αεροπορικών ναύλων…

Όσο για τους υψοφοβικούς; O εκπρόσωπος της CPI, Dr Jon Helliwell ενημερώνει πως δεν θα χρειαστεί να αναζητήσουν άλλο μεταφορικό μέσο.

«Στην ουσία θα ταλαιπωρούνται μόνο όσοι κάθονται δίπλα στο παράθυρο, όμως τα OLEDs που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ηλεκτρικής ενέργειας να εκπέμπουν το δικό τους φως», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ζούκεμπεργκ: Δέκα αποφθέγματα για την... τεχνολογία

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved