ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ πήρε η Longaccess

Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ πήρε η Longaccess

Στις 300.000 ευρώ έφθασε το ύψος του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης της Longaccess, μίας ελληνικής startup που δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών αρχειοθέτησης στο cloud. Ο δεύτερος γύρος καλύφθηκε από το Openfund II, ένα από τα επενδυτικά funds που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Jeremie. Συνολικά, το Openfund II έχει επενδύσει στην Longaccess το ποσό των 410.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Longaccess, η οποία γενικώς θεωρείται από τις πλέον υποσχόμενες ελληνικές startups, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του BigStash (www.bigstash.co), μίας υπηρεσίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να διατηρούν αρχεία του υλικού τους online - είτε πρόκειται για λίγα gigabytes είτε για πολλαπλά terabytes.

Το BigStash επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους με ασφάλεια στο cloud και να απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο τους. Οι δημιουργοί του BigStash, το παρομοιάζουν με ένα “πατάρι για ψηφιακά δεδομένα” που ο χρήστης δεν θέλει να σβήσει, αλλά δεν θα ήθελε και να καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο αποθήκευσης.

Σύμφωνα με την εταιρία, στα άμεσα σχέδιά τους είναι μία σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως η σύνδεση με άλλους παρόχους cloud αρχειοθέτησης που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα από και προς το BigStash όπως επίσης και μία πρωτότυπη προσέγγιση στην ασφάλεια και την προστασία δεδομένων.

Η BigStash.co επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν αρχεία που δεν θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον. Όταν τα χρειάζονται, μπορούν να τα ζητήσουν λίγες ώρες πριν.

Οι τιμές είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και τα πακέτα κυμαίνονται από 100GB σε παραπάνω από 5TB. Η υπηρεσία μάλιστα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι δύσκολο να διαγραφούν ή να αντικατασταθούν αρχεία κατά λάθος.

Για την προώθηση της υπηρεσίας, το BigStash προσφέρει 5TB χώρο δωρεάν, για ένα χρόνο, σε όλους τους χρήστες που θα γραφούν στις προσεχείς μέρες.