ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Βόρειο Σέλας στους χάρτες της Google

Το Βόρειο Σέλας στους χάρτες της Google

Τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το Βόρειο Σέλας από τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet τους έχουν οι εξερευνητές του αρκτικού κύκλου, οι λάτρεις της επιστήμης και οι περίεργοι παρατηρητές, καθώς ένα από τα πλέον εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης εμφανίζεται στους Χάρτες Google.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν την περιήγηση τους από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.google.com/maps/views/streetview/northern-lights-finland?gl=us.

Το Βόρειο Σέλας είναι επίσης γνωστό και ως aurora borealis (από το λατινικό Aurora: ρωμαϊκή θεότητα της αυγής και τον Βοριά: βόρειο άνεμο στα Ελληνικά).

Αυτά τα εκθαμβωτικά φώτα είναι το αποτέλεσμα φορτισμένων σωματιδίων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην ατμόσφαιρα της Γης. Η θεαματική αυτή εικόνα έχει αποτελέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια πηγή έμπνευσης για ποιητές και ταξιδιώτες, καθώς μαγεύει τους παρατηρητές ζωγραφίζοντας εξωπραγματικά χρώματα με φόντο το μονότονο, αρκτικό τοπίο. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό είναι ορατό μονάχα με γυμνό μάτι, και μόνο σε συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων