ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MWC 2015: Οι Έλληνες που θέλουν να κατακτήσουν την… κινητή

MWC 2015: Οι Έλληνες που θέλουν να κατακτήσουν την… κινητή

Ραντεβού στη Βαρκελώνη δίνουν στις 2-5 Μαρτίου 2015 περίπου 25 με 30 ελληνικές εταιρείες από το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή για το Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη εκδήλωση παγκοσμίως για την κινητή τηλεφωνία και ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Του Δημήτρη Μαλλά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο Fira Gran Via, όπου θα πραγματοποιηθεί το MWC 2015, θα υπάρχει ελληνικό περίπτερο με τις συμμετέχουσες εταιρείες από την Ελλάδα να επιδιώκουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των περίπου 85.000 επισκεπτών που θα βρεθούν στο συγκεκριμένο εκθεσιακό κέντρο.

Σημειωτέον πως το MWC 2015 αποτελεί το σημαντικότερο ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς κινητής τηλεφωνίας και είναι η εκδήλωση που ανακοινώνονται πολλές από τις νέες «ναυαρχίδες» στο χώρο των smartphones, ενώ στους ομιλητές του συνεδρίου που διεξάγεται συμμετέχουν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Το περίπτερο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και ο φετινός στόχος, όπως επισημάνθηκε στη σχετική συνέντευξη Τύπου, είναι να δείξει η χώρα μας να δείξουμε ως χώρα ότι μπορούμε να διευρύνουμε το οικοσύστημα της καινοτομίας που έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Ελλάδα.

Στους μέχρι τώρα ανακοινωθέντες συμμετέχοντες περιλαμβάνονται γνωστές εταιρείες όπως και startups, όπως είναι οι SingularLogic, mSensis, MPASS, TripInView, Χαράλαμπος Δημητράκας ΑΒΕΕ, M-Stat, Horizon Video Technologies, Cytech Mobile, Micronet, EKETA, Regate, Fasmetrics, VoiceWeb, Accusonus, Oxygen Broadband, Globo, Upstream, VCI, Viva, Inaccess, Newsphone, Telenavis, Locotel, Obrela Security Industries.

Η ελληνική αποστολή υποστηρίζεται από την ελληνική Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, ενώ το Enterprise Greece είναι φέτος και συνδιοργανωτής. Ο συνολικός προϋπολογισμός των συμμετεχόντων στην αποστολή, όπως αναφέρθηκε, εκτιμάται ότι φθάνει στις 500.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου 250.000 ευρώ είναι τα έξοδα που αφορούν κατά κύριο λόγο το περίπτερο. Ο στόχος είναι περίπου το ήμισυ των 250.000 ευρώ να καλυφθεί από την πολιτεία και πιθανές χορηγίες. Όσον αφορά το κομμάτι της υποστήριξης από την ελληνική πολιτεία έχουν δοθεί οι σχετικές εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, αλλά μέχρι στιγμής η εκταμίευση των χρημάτων έχει καθυστερήσει για διαδικαστικούς λόγους. Με δεδομένο ότι η συμμετοχή στο MWC προπληρώνεται τα έξοδα έχουν καλυφθεί από το αποθεματικό του ΣΕΚΕΕ.

Πέραν της πολιτείας, υποστήριξη υπάρχει και από άλλες εταιρείες, όπως είναι η Aegean Airlines, η οποία το πρωί της 1ης Μαρτίου θα έχει έκτακτη απευθείας πτήση προς τη Βαρκελώνη προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή όσο και τους Έλληνες επισκέπτες του MWC.

Ροή Ειδήσεων