ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νοικιάστε λιμουζίνα από το κινητό σας

Νοικιάστε λιμουζίνα από το κινητό σας

Μέσω της υπηρεσίας uberX που είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά

Του Δημήτρη Μαλλά

Διαθέσιμη και στην Αθήνα είναι το uberX, μία από τις υπηρεσίες του Uber, ενός εκ των πιο γνωστών startups παγκοσμίως στο χώρο των μετακινήσεων, που προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικά τη δυνατότητα να καλέσετε μία λιμουζίνα από τα smartphone σας.

Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής της Uber και επιλέγοντας το uberX, ο χρήστης συνδέεται με μια πληθώρα αδειοδοτημένων εταιριών που νοικιάζουν αυτοκίνητα με οδηγούς, δηλαδή λιμουζίνες. Οι οδηγοί είναι υπάλληλοι αδειοδοτημένων τουριστικών γραφείων καθώς και εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Uber, τα κριτήρια επιλογής οδηγών περιλαμβάνουν άδεια οδήγησης τουλάχιστον 2 ετών, λευκό ποινικό μητρώο, γνώση ξένης γλώσσας σε επίπεδο Β2 καθώς και να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν είναι φιλικά προς το περιβάλλον (EURO 5) και έχουν ειδική άδεια για ενοικίαση με οδηγό, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας της Uber, ενώ το app της εταιρείας είναι διαθέσιμο για συσκευές με iOS, Android or Windows.

Επιπλέον, ειδικά για την ημέρα των εκλογών παλιοί και νέοι χρήστες μπορούν να έχουν 2 δωρεάν διαδρομές 7 π.μ.-7 μ.μ. μέσα από την ειδική ενότητα της εφαρμογής Uber Vote που θα είναι διαθέσιμη μετά τις 17:00 της Παρασκευής.