ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ασύρματα ακουστικά, κυρτή οθόνη και οι… υπόλοιπες φήμες για το iPhone 7

Ασύρματα ακουστικά, κυρτή οθόνη και οι… υπόλοιπες φήμες για το iPhone 7

Οι φήμες για το επόμενο iPhone δεν σταματούν σχεδόν ποτέ, αλλά συνήθως είναι εκεί κάπου στα μέσα Ιανουαρίου κάθε χρονιάς που αρχίζουν να αυξάνονται οι διαρροές.

Του Δημήτρη Μαλλά

Αφενός γιατί πλησιάζει η ημέρα που ανακοινώνουν τις δικές τους «ναυαρχίδες» οι υπόλοιπες εταιρείες και αφετέρου γιατί η Apple δεν έχει ακόμη καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις σχετικά με ορισμένα ζητήματα και ενδεχομένως μέσω των διαρροών μπορεί να δει τις αντιδράσεις του κοινού.

Πρακτικά, το μόνο σίγουρο είναι πως το επόμενο iPhone θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο. Η συνταγή είναι άκρως επιτυχημένη και η Apple δεν έχει κανέναν λόγο να την αλλάξει. Οπότε κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του iPhone 7. Επίσης, η συνταγή του ονόματος είναι πετυχημένη, οπότε και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Και επειδή θα είναι το 7, θα πρέπει να είναι έστω και λίγο διαφορετικό από τα υπάρχοντα iPhone 6 και 6s.

Σε αυτό το σημείο είναι που εμφανίζονται οι φήμες που θέλουν την Apple να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει εντελώς την υποδοχή για τα ακουστικά, προτείνοντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ασύρματα Bluetooth ακουστικά! Η φήμη αυτή είδε το φως της δημοσιότητας αρχικά στο τέλος Νοεμβρίου αλλά τώρα επανήλθε με τα αμερικανικά sites να υπενθυμίζουν ότι η Apple έχει αγοράσει την Beats Audio, έναν κατασκευαστή που έγινε γνωστός για τα ακουστικά του και δη τα ασύρματα ακουστικά του. Και μόνο η φήμη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, δεδομένου ότι είναι σημαντικός ο αριθμός των χρηστών που έχουν δώσει σημαντικά ποσά για να αποκτήσουν ένα ζευγάρι ακριβών αλλά ενσύρματων ακουστικών. Και αν φτιάξει η Beats Audio ασύρματα ακουστικά ειδικά για το iPhone 7, μάλλον θα είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Ο λόγος που η Apple θα ήθελε να καταργήσει την υποδοχή των ακουστικών είναι προκειμένου το νέο iPhone να είναι ακόμη πιο λεπτό και να διαφοροποιηθεί με αυτό τον τρόπο έναντι των προκατόχων του όσον αφορά στον σχεδιασμό. Μία άλλη ιδέα που υπάρχει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις φήμες, είναι να αποκτήσει κυρτές άκρες ή η οθόνη να γίνει λίγο κυρτή. Όμως, με δεδομένο ότι Samsung και LG έχουν ήδη παρουσιάσει συσκευές με κυρτές άκρες ή οθόνες, η Apple θα πρέπει να βρει κάτι που θα της επιτρέψει να απαντήσει στις «κατηγορίες» περί αντιγραφής που θα δεχθεί αν το iPhone 7 είναι κυρτό.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε πάντως είναι η βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών όπως είναι ο επεξεργαστής. Όμως, παρά τις φήμες, μην περιμένει κανείς να δει iPhone στις 4 ίντσες, όπως υποστηρίζουν ορισμένα δημοσιεύματα. Η Apple θα παραμείνει στις 4,7 και στις 5,5 ίντσες και απλώς θα μειώσει περαιτέρω τις τιμές των 6 και 6s ώστε να έχει πρόσβαση και στη μεσαία κατηγορία των καταναλωτών που δεν μπορούν να διαθέσουν το ποσό που απαιτείται για την απόκτηση της πιο πρόσφατης έκδοσης του iPhone. Επίσης, είναι πιθανό να συνεχίσει να κυκλοφορεί το iPhone 5c, σε ακόμη πιο χαμηή τιμή για τον ίδιο λόγο.