ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MWC 2016: Η ελληνική παρουσία

MWC 2016: Η ελληνική παρουσία

Παρών δηλώνουν οι ελληνικές εταιρείες στο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού της αγοράς κινητής τηλεφωνίας

Του Δημήτρη Μαλλά

Εξαιρετικά πολυπληθής και δυναμική θα είναι η ελληνική παρουσία στο φετινό Mobile World Congress (MWC), το μεγαλύτερο ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς κινητών επικοινωνιών.

Για 4η συνεχόμενη φορά, η Ελλάδα θα έχει το δικό της εθνικό περίπτερο στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης όπου θα πραγματοποιηθεί το MWC. O φορέας που έχει αναλάβει την οργάνωση της ελληνικής αποστολής είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ενώ συνδιοργανωτές και υποστηρικτές είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και το Entreprise Greece. Χορηγοί είναι η Eurobank, η Wind και οι εταιρείες Upstream και Viva.

Στόχος είναι η κατοχύρωση του ονόματος της Ελλάδας ως διεθνούς παίκτη στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών επικοινωνιών, ειδικότερα, αλλά και η δημιουργία συνεργειών, με ακόμα εντονότερη δικτύωση σε σχέση με πέρυσι, όταν πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 προκανονισμένες συναντήσεις/επαφές με 20 εθνικές αποστολές.
Στο περίπτερο θα είναι ως εκθέτες συμμετέχουν περίπου 25 εταιρείες, ενώ άλλες 50 θα παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εταιρείες όπως είναι οι Avocarrot, Crypto, Cytech, Entersoft, Going Up, Justphonebook, M-STAT, Motivian, MPASS, Noveltech, Protonyx Data Services, Regate, SingularLogic, Softweb, Telenavis, Upcom, Vidavo, VoiceWeb και Yuboto.

Σημειωτέον πως αυτόνομη παρουσία έχουν και άλλες εταιρείες με έδρα την Ελλάδα όπως είναι η Intracom Telecom και η ADAPTiT, ενώ δικό της περίπτερο έχει και η Upstream, η οποία ξεκίνησε την πορεία της από την Ελλάδα.
Επίσης, ελληνική παρουσία θα υπάρχει στο 4YFN, ένα συνέδριο για το χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Mobile World Congress. Η συμμετοχή στο 4YFN γίνεται με τη συνεργασία της Hellenic Startups Association (HSΑ) και περίπτερο στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει η εταιρεία Citycrop.