ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα «σύννεφο» για την.. Apple

Ένα «σύννεφο» για την.. Apple

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του νέου iPhone, η Apple λανσάρει το iCloud. Πρόκειται για μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες των συσκευών της εταιρείας, να αποθηκεύουν σχεδόν όλα τα δεδομένα τους στο «υπολογιστικό νέφος», δηλαδή σε απομακρυσμένους διακομιστές του κατασκευαστή.

Εκτός από υπηρεσία αποθήκευσης, που προσφέρει 5 Gigabyte δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, το iCloud λειτουργεί και ως υπηρεσία συγχρονισμού, αφού μεταφέρει τις εφαρμογές, τη μουσική και τα ηλεκτρονικά βιβλία του χρήστη σε όλες τις συσκευές Apple που διαθέτει. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν επαφές ή να τις τροποποιήσουν, να εισάγουν καταχωρίσεις στο ημερολόγιο, καθώς και να μοιράζονται έγγραφα μέσω της εφαρμογής iWorks.

Επίσης Ακόμα, οι χρήστες των iPhone μπορούν να συνδεθούν στο iCloud από τον υπολογιστή για να εντοπίσουν τη συσκευή τους στο χάρτη, ή ακόμα και να σβήσουν όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνο σε περίπτωση κλοπής. Ταυτόχρονα η ασφάλεια των δεδομένων αυξάνεται περαιτέρω με τη δυνατότητα δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων του λειτουργικού συστήματος iOS, είτε στο iPhone είτε στο iPad. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες ήταν διαθέσιμες και στο MobileMe, την υπηρεσία που διαδέχεται το iCloud.

Για την είσοδο στο iCloud απαιτείται το AppleID και η τελευταία έκδοση του iTunes,10.5.