ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς το HUAWEI P20 έγινε ο «βασιλιάς» της φωτογραφίας και της τεχνητής νοημοσύνης

Πώς το HUAWEI P20 έγινε ο «βασιλιάς» της φωτογραφίας και της τεχνητής νοημοσύνης

Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος μας έλεγε πως τα κινητά μας τηλέφωνα θα γίνονταν «έξυπνα» και ότι θα αρκούσε ένα και μόνο «άγγιγμα» για να κάνουν την επιθυμία μας πραγματικότητα ή μία απλή κίνηση για να τραβήξουμε την τέλεια φωτογραφία, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα τον πιστεύαμε.

Εν έτη 2018, ωστόσο, τα smartphones κατάφεραν να εξελιχθούν σε τέτοιο βαθμό που πλέον μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε πιο εύκολα, να εργαζόμαστε πιο ποιοτικά και να «συλλαμβάνουμε» τον κόσμο γύρω μας με μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Εν μέσω έντονου ανταγωνισμού, λοιπόν, ο σύγχρονος καταναλωτής καλείται να ανακαλύψει το «έξυπνο» εκείνο τηλέφωνο που θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή τόσο από άποψη λειτουργικότητας, όσο από άποψη ποιότητας και τιμής. Τα κριτήρια σίγουρα ποικίλουν, όμως, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι αν υπάρχει ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί σήμερα να μας επηρεάσει όσον αφορά στην αγορά ενός smartphone, τότε αυτός σχετίζεται σίγουρα με την κάμερα του κινητού και το κομμάτι της φωτογραφίας.

Πώς το P20 Pro θέτει τους δικούς του κανόνες στη φωτογραφία

Όταν, λοιπόν, η εταιρεία HUAWEI παρουσίασε πρόσφατα στο Παρίσι το νέο της smartphone, προκάλεσε αίσθηση για ευνόητους λόγους. Το Huawei P20 Pro -το οποίο είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα- περιλαμβάνει την πρώτη τριπλή κάμερα στον κόσμο και κάποιους απίστευτα προηγμένους αλγόριθμους. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, κατάφερε να δημιουργήσει μια ολοκαίνουρια τάση στη φωτογραφία και να δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις της τεχνολογίας -και δη τους ερασιτέχνες- να αποκτήσουν ένα σύγχρονο εργαλείο στα χέρια τους.

Αυτή η νέα πρόταση στον τομέα της τεχνολογίας των smartphones κέρδισε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας. Επειδή, λοιπόν, θέλαμε να βιώσουμε αυτή την επανάσταση από «πρώτο χέρι», βάλαμε το HUAWEI P20 και το HUAWEI P20 Pro στο «μικροσκόπιό» μας και ανακαλύψαμε ότι δεν κατέλαβαν τυχαία τις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία του DxOMark στο Παρίσι, τον περασμένο Μάρτιο!

Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να δείτε και εσείς το πώς η τεχνολογία στα αγαπημένα σας smartphones αλλάζει και φέρνει την «επανάσταση». Οι δύο παρακάτω λόγοι σίγουρα θα σας βοηθήσουν να δείτε πώς χωρίς να το καταλάβουμε, μπορούμε πια να έχουμε το «μέλλον» στα χέρια μας.

mesa1

Το κινητό που «προβλέπει» αυτό που θέλεις να τραβήξεις

Όταν η Huawei -ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT)- συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρεία φωτογραφικών ειδών Leica, τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό. Αυτό ακριβώς συνέβη με τη σειρά HUAWEI P20.
Τι διαθέτει το P20 Pro που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέρνα smartphones; Την πρωτοποριακή τριπλή κάμερα Leica 40 MP χάρη στην οποία προσφέρει στον καταναλωτή ρεαλιστική αποτύπωση ακόμα και των μικρότερων λεπτομερειών, τον μεγαλύτερο αισθητήρα εικόνας σε σχέση με τα υπόλοιπα «έξυπνα» τηλέφωνα της κατηγορίας του και μεταξύ άλλων, ενισχυμένες δυνατότητες ζουμ. Σίγουρα, λοιπόν, έχει το «προβάδισμα».

mesa2

Στα «plus» περιλαμβάνεται, επίσης, η 4D εστίαση πρόβλεψης, ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει στον χρήστη εκπληκτικές δυνατότητες καθώς χάρη σε αυτή, το κινητό μπορεί να ακολουθήσει αυτόματα ένα αντικείμενο και να προβλέψει την πορεία του!

mesa 3
mesa 4

Τέλος, καινοτομίες υπάρχουν και όσον αφορά στο θέμα των selfies αφού το P20 Pro είναι εξοπλισμένο με κάμερα πρόσοψης 24 MP και χάρη στους δύο προηγμένους αισθητήρες εικόνας που διαθέτει, μπορεί να προσαρμόσει τον τόνο του δέρματος στον φωτισμό.

mesa 5

Τεχνητή νοημοσύνη και στη φωτογραφία;

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, όσον αφορά στη σειρά HUAWEI P20 είναι πως κατάφερε να μας δώσει «σήμερα» μια γεύση από το «αύριο» με τον Master AI, τον «έξυπνο» βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει.
Το HUAWEI P20 μπορεί να αναγνωρίσει μια σκηνή, ένα πρόσωπο ή περισσότερα στοιχεία όταν ο χρήστης επιχειρεί να τραβήξει μια εικόνα. Το γεγονός αυτό αλλάζει από μόνο του τα δεδομένα και μας δίνεις νέες προοπτικές στο κομμάτι της φωτογραφίας με τα smartphones μας. Η παράμετρος, όμως, που δείχνει πόσο πολύ έχει εξελιχθεί τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας είναι το ότι το HUAWEI P20 μπορεί να μάθει από τον ίδιο τον χρήστη.
Πράγματι, χάρη στη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, τα κινητά της σειράς P20 μπορούν να αναγνωρίσουν σκηνές και να κάνουν προτάσεις βάσει αυτών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθά τον χρήστη και σε ό,τι έχει να κάνει με τη λήψη βίντεο. Με λίγα λόγια, προσφέρει επαγγελματικές λύσεις και τεχνολογικά άριστο αποτέλεσμα.

mesa 6
mesa7

Δεν είναι τυχαίο ότι το Huawei P20 Pro αναδείχθηκε στον βασιλιά της φωτογραφίας στα smartphones. Το μέλλον είναι εδώ και το έχουμε ήδη στα χέρια μας. Αρκεί ένα «άγγιγμα» για να δούμε τη διαφορά. Το σίγουρο είναι πως η πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της Huawei, θέτει τους δικούς της κανόνες στη φωτογραφία και όχι μόνο.