ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εδραιώνει την κυριαρχία του το Android στις ΗΠΑ

Εδραιώνει την κυριαρχία του το Android στις ΗΠΑ

Ενδιαφέροντα στοιχεία βγήκαν από τους αναλυτές της Nielsen, μετά την δημοσίευσή της έκθεσής τους. Αυτή η έκθεση αφορά την αγορά και την πορεία των smartphone κινητών στις ΗΠΑ.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το Android είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για κινητά. Το 43% του συνόλου των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχουν ένα κινητό με «έξυπνο» λειτουργικό σύστημα. Από αυτό το ποσοστό, οι περισσότεροι είναι κάτοχοι συσκευών που τρέχουν το OS της Google.

Πιο συγκεκριμένα, το 43% των χρηστών έχουν μια συσκευή που τρέχει Android,

Ενώ στην δεύτερη θέση, με μερίδιο 28% βρίσκεται το iOS της Apple, του πολυδιαφημισμένου iPhone.

H ψαλίδα μεταξύ των δύο αντιπάλων έχει ανοίξει και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Apple δεν είχε κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone στο τρίτο τετράμηνο του 2011 και όλοι στην εταιρία ελπίζουν το πώς βελτιωμένο (και όχι νέο, iPhone 4S) θα δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις.

Πτώση και για τη RIM του γνωστού BlackBerry, η οποίο υποχώρησε από την τελευταία μέτρηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και πλέον τροφοδοτεί μόνο το 18% των smartphones στις ΗΠΑ.

Τελευταία από τις μεγάλες πλατφόρμες έρχεται η Microsoft με τα Windows Phone. Με μερίδιο αγοράς ύψους 7% και 2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα WP διατρέχουν τον κίνδυνο να υποβιβαστούν στην επίφοβη κατηγορία... «άλλοι»...