ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το tablet για να βλέπεις ταινίες το Καλοκαίρι (και όχι μόνο…)

Το tablet για να βλέπεις ταινίες το Καλοκαίρι (και όχι μόνο…)

Ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι για να αποκτήσεις ένα tablet;

Του Δημήτρη Μαλλά

Ο ένας είναι για να «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο (και χάρη στη μεγαλύτερη οθόνη, η εμπειρία να είναι καλύτερη). Ο δεύτερος, όμως, και πιο σημαντικός -για τους περισσότερους καταναλωτές- είναι ότι η μεγαλύτερη οθόνη που διαθέτει ένα tablet σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις πραγματικά μία ταινία ή την αγαπημένη σου σειρά. Ή να δεις τα video που θες στο YouTube ή κάποια άλλη δημοφιλή video πλατφόρμα.

Όμως, η μεγαλύτερη οθόνη δεν είναι από μόνη της αρκετή. Η ποιότητα της οθόνης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη, δεδομένου κιόλας ότι πλέον μιλάμε για high definition περιεχόμενο, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το κομμάτι του ήχου. Ειδικά για τον ήχο, πολλοί κατασκευαστές δεν δίνουν και τόσο προσοχή, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η συνολική εμπειρία που έχει ο χρήστης.

Πόσα tablets, όμως, μπορούν να προσφέρουν έναν ικανοποιητικό συνδυασμό ποιότητας εικόνας και ήχου; Η απάντηση είναι «πολύ λίγα». Και μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι μία συσκευή που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα: το MediaPad M5 της Huawei. Ένα tablet που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον τομέα της οπτικοακουστικής εμπειρίας. Συν ότι έχει το επιπλέον προσόν ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε διαρκώς πρίζα για να το συνδέσετε στο φορτιστή του ή κάποιο power bank αν είσαστε στο δρόμο.

m1

Για δυνατές εμπειρίες

Το MediaPad M5 είναι κατασκευασμένο εξ αρχής με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία κατά την ανάγνωση, την αναπαραγωγή μουσικής, την παρακολούθηση ταινιών και το gaming, διαθέτοντας χαρακτηριστικά όπως υψηλής ποιότητας οθόνη, επαγγελματικό σύστημα ήχου και μπαταρία κορυφαίων επιδόσεων.

Για παράδειγμα, η συσκευή είναι εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά κάτι που σημαίνει ότι προσφέρει άνετο κράτημα ακόμα και για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα –κατά την ανάγνωση ή την παρακολούθηση μιας ταινίας. Το MediaPad M5 είναι ιδιαίτερα όμορφο από σχεδιαστικής απόψεως, χάρη στο λεπτομερώς σχεδιασμένο και προσεκτικά σμιλεμένο αλουμινένιο σώμα, ενώ το κυρτό 2,5D γυαλί που καλύπτει την πρόσοψη του tablet ενισχύει τη μοντέρνα του εμφάνιση, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με το ματ μεταλλικό φινίρισμα των υπολοίπων επιφανειών του σώματός του.

m2

Το παν είναι η εικόνα

Στο MediaPad M5, η Huawei έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στον τομέα της εικόνας, καθώς η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μία υψηλής αντίθεσης και φωτεινότητας IPS 2K οθόνη (8,4 ή 10,8 ίντσες), ικανή να προβάλλει φυσικά και ζωντανά χρώματα. Η ανάλυσή της, 2560 x 1600 pixels, προσφέρει μία εντυπωσιακή πυκνότητα 280 pixels ανά ίντσα (ppi) που με τη σειρά της εγγυάται απόλυτα ευκρινείς εικόνες, προκειμένου ο χρήστης να απολαύσει εκπληκτικές εμπειρίες όχι μόνο κατά την παρακολούθηση ταινιών αλλά κυρίως κατά την ανάγνωση. Μόνο σε μία τόσο υψηλή ανάλυση, οι γραμματοσειρές και οι φωτογραφίες στα ψηφιακά περιοδικά και έγγραφα φαίνονται όπως πρέπει, δίχως να κουράζουν τα μάτια –κάτι για το οποίο μεριμνά η λειτουργία Eye Comfort που βελτιστοποιεί τις παραμέτρους προβολής, μέρα και νύχτα. Η λειτουργία Eye Care διασφαλίζει πως οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσουν για τις συνέπειες της πολύωρης χρήσης του tablet για τα μάτια τους, κάνοντας την κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου ακόμα πιο άνετη. Ιδιαίτερα κομβικός είναι και ο ρόλος του συστήματος ClariVu 5.0, το οποίο διασφαλίζει μέσω μιας σειράς αλγορίθμων πως κατά την αναπαραγωγή βίντεο, η εικόνα παραμένει καθαρή και ευκρινής ανεξαρτήτως συνθηκών προβολής.

m3

Απόλαυση κορυφαίας μουσικής και βίντεο

Ένας δεύτερος -εξίσου σημαντικός- τομέας όσον αφορά στη συνολική εμπειρία είναι ο τομέας του ήχου. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή μουσικής ή την παρακολούθηση ταινιών, το MediaPad M5 θα καταπλήξει τον χρήστη με την ποιότητα του ήχου του. Είναι εφοδιασμένο με τέσσερα ηχεία, σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα από τη Harman Kardon, το κορυφαίο όνομα στον εξοπλισμό ήχου και συνεργάτη της Huawei. Η συσκευή χρησιμοποιεί έξυπνους ενισχυτές, προγραμματισμένους για τη βέλτιστη επεξεργασία σήματος. Οι άνθρωποι της Harman Kardon, έπειτα από μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών σε στοιχεία όπως η ακρίβεια του treble, το βαθύ μπάσο και το επίκεντρο του ήχου, πιστοποίησαν ότι πληρούν τα ανώτατα ποιοτικά κριτήρια, προκειμένου ο κάτοχος του Huawei MediaPad M5 να απολαύσει κορυφαία μουσική και βίντεο με τέλειο ήχο όπου και όποτε θέλει, για να ψυχαγωγηθεί, να διασκεδάσει και να χαλαρώσει.
Τέλος, υπάρχει και το θέμα της «αντοχής» της συσκευής. Δηλαδή κάθε πότε θα χρειαστεί να ψάξεις φορτιστή. Εφοδιασμένο με μια μεγάλη μπαταρία 7500 mAh, ενεργειακά αποδοτικά υποσυστήματα και λογισμικό έξυπνης διαχείρισης πόρων, το tablet της Huawei προσφέρει έως και 12 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο. Τα παραπάνω πλαισιώνονται και από τεχνολογία ταχείας φόρτισης που καθιστά δυνατή την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του MediaPad M5 σε μόλις 2,9 ώρες.

m4

Στην περίπτωση του MediaPad M5 έχουμε έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον συνδυασμό εικόνας, ήχου και μπαταρίας, με το αποτέλεσμα να είναι μία συσκευή που θα καλύψει τις ανάγκες οποιουδήποτε χρήστη όσον αφορά την παρακολούθηση video κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού (και όχι μόνο). Μία πρόταση από αυτές που θα έλεγε κανείς ότι ξεχωρίζουν από την πληθώρα των tablets που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.