ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένοχη η EDF για «βιομηχανική κατασκοπεία» κατά της Greenpeace

Ένοχη η EDF για «βιομηχανική κατασκοπεία» κατά της Greenpeace

Ένοχο έκρινε τον κρατικό ενεργειακό γίγαντα EDF το γαλλικό Δικαστήριο για «βιομηχανική κατασκοπεία» εις βάρος της Greenpeace.

Πιο αναλυτικά, ο όμιλος, που διαχειρίζεται το γαλλικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ στην οργάνωση.

Παράλληλα, το ποινικό δικαστήριο της Ναντέρ καταδίκασε επίσης σε τριετή ποινή κάθειρξης τους Πασκάλ Ντυριέ και Πιερ - Πολ Φρανσουά, διευθυντή και υποδιευθυντή του τμήματος πυρηνικής ενέργειας της EDF, για παραβίαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Greenpeace, το 2006, όταν η οργάνωση πραγματοποιούσε εκστρατεία εναντίον της κατασκευής νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γαλλία.

Ακόμη, ποινή κάθειρξης δύο ετών επιβλήθηκε και στο χάκερ της Kargus Consulting Αλέν Κιρό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του τότε διευθυντή επιχειρήσεων του γαλλικού παραρτήματος της Greenpeace Γιανίκ Ζαντό, ο οποίος σήμερα είναι ευρωβουλευτής των Πρασίνων.

Μάλιστα, ο Κιρό καλείται επίσης να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, όπως και άλλα δύο στελέχη της Kargus που επίσης θα οδηγηθούν στη φυλακή.