ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτή είναι η πιο ανατρεπτική ιστορία για το πώς ξεκίνησε το Black Friday

Αυτή είναι η πιο ανατρεπτική ιστορία για το πώς ξεκίνησε το Black Friday

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς τελικά το Black Friday έφτασε στη χώρα μας. Πώς το γνωστό «έθιμο» από τις ΗΠΑ ήρθε και στην Ελλάδα; Τι ακριβώς γιορτάζουμε στο μεγάλο «πανηγύρι» στις 23 Νοεμβρίου; Και τελικά είχαμε και στο χωριό μας «Μπλακ Φράντεϊ»;

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές και εξηγήσεις για το πώς δημιουργήθηκε η ημέρα αυτή. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μία αμερικάνικη γιορτή προσφορών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν την έναρξη των Χριστουγέννων. Άλλοι πάλι επιμένουν πως ξεκάθαρα είναι και αυτή μία δική μας παράδοση, που ξεκίνησε από κάποια μικρά ορεινά χωριά.

Όλοι άλλωστε, θυμόμαστε την ιστορία του «Μαύρου Παρασκευά» που γνωρίσαμε πέρυσι, καθώς ήταν ο πρώτος που έβαλε εκπτώσεις στο μπακάλικό του στα Άνω Κωτσοβολιώτικα. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι των διπλανών χωριών, διαφωνούν κάθετα με την αφήγησή του. Ποια είναι η δική τους εκδοχή; Με αφορμή τη φετινή Black Friday ψάξαμε το ζήτημα λίγο περισσότερο.

Μπορεί να έχετε ήδη παρακολουθήσει στην οθόνη σας την ανατρεπτική ιστορία της Κικής, στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε βλέποντας το παραπάνω βίντεο. Με αφορμή αυτό το ντοκουμέντο, κάναμε την έρευνά μας και μάθαμε περισσότερα σχετικά με το θέμα που απασχολεί τους περισσότερους αυτήν την περίοδο.

Όλα ξεκίνησαν στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, μία περίοδο που οι κάτοικοι των Κάτω Κωτσοβολιώτικων ήθελαν να εκσυγχρονίσουν το χωριό τους, και να το κάνουν λίγο πιο «μονδέρνο», όπως αναφέρει η κυρία Κική. Τι ακριβώς σήμαινε αυτό; Ότι δοκίμασαν πρωτότυπες ιδέες, όπως να κάνουν τα σεμεδάκια μαύρα! Σε αυτό το γεγονός άλλωστε, όπως είναι προφανές, οφείλεται και το όνομα της ημέρας.

2

«Είχαμε στο χωριό μας μπλακ Φράιντεϊ» αποκαλύπτει η κυρία Κική

Άλλωστε, πάντα επαναστατούσαμε, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η κυρία Κική μας μίλησε όχι μόνο για τα «επαναστατικά» σεμεδάκια, αλλά και για την προσωπική της Επανάσταση. Η κυρία Κική θα έκανε τα πάντα για αποδείξει στον σύντροφό της, τον Μήτσο ότι τον αγαπά. Ακόμα και ξενόφερτα χορευτικά, όπως το γνωστό κική τσάλεντζ, το οποίο δεν δίστασε να χορέψει, με τον δικό της μοναδικό τρόπο!

Όπως φαίνεται λοιπόν, και σύμφωνα πάντα με την κυρία Κική είχαμε και στο χωριό μας Black Friday, απλώς δεν το ξέραμε. Πώς αποφάσισε να γίνει η πρωταγωνίστρια αυτού του βίντεο; Μα φυσικά για να βοηθήσει τον Κωτσόβολο να φέρει στα μέτρα της ελληνικής συνείδησης μία ξενόφερτη συνήθεια. Με αυτή τη χιουμοριστική και πρωτότυπη ιστορία και το Μπλακ Φράντεϊ βολ. 2 έδωσε ελληνικό χαρακτήρα στη μεγάλη γιορτή των εκπτώσεων, με μοναδικές ευκαιρίες σε κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας.

Το καλύτερο; Μαζί με το χιουμοριστικό αυτό σποτάκι, ο Κωτσόβολος φέρνει για μία ακόμη χρονιά μεγάλες προσφορές για να γιορτάσουμε πιο οικονομικά από ποτέ την 23η Νοεμβρίου. Μη χάσεις, λοιπόν, το μεγάλο πανηγύρι και μην κάνεις τίποτα, αν δεν δεις το Black Friday του Κωτσόβολου!

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις προσφορές που έρχονται, εδώ!