Η Apple έχασε δικαστική μάχη εναντίον της Samsung

Newsbomb

Η «μάχη της πατέντας» συνεχίζεται στις ΗΠΑ. Η Apple είχε υποβάλει αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της Samsung μέσω της δικαστικής οδού, προκειμένου να εμποδίσει τις πωλήσεις των συσκευών Galaxy.

Δυστυχώς για την Apple, το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει την εν λόγω διαταγή, πράγμα που σημαίνει η Samsung θα μπορεί να συνεχίσει να πουλά τις συσκευές της στις ΗΠΑ.

Μπορεί το «δαγκωμένο μήλο» να έχασε την... μάχη, αλλά ο νομικός πόλεμος μεταξύ των δύο εταιρειών δεν έχει τελειώσει.

Ο λόγος που δεν βγήκε η απόφαση υπέρ της Apple είναι ότι δεν μπόρεσε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι η Samsung παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, (πατέντες), με σκοπό να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην εταιρεία.

Η Apple είχε υποβάλει αίτηση για την εντολή που βασίζεται σε τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν, δύο για το σχεδιασμό των κινητών τηλεφώνων, ένα για το σχεδιασμό ταμπλέτας και μία πατέντα που αφορούσε λογισμικό.

Στην περίπτωση των δύο πρώτων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, το δικαστήριο των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι πατέντες της Apple ήταν πιθανό να ισχύουν και ότι η Samsung όντως τις έχει παραβιάσει. Ωστόσο, όπως αναφέραμε πριν, η Apple απέτυχε να αποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να τους προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές. Το ίδιο σκεπτικό βγήκε και για την πατέντα που αφορούσε την ταμπλέτα.

Τέλος, στην περίπτωση του λογισμικού, για άλλη μια φορά το δικαστήριο έκρινε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple έγκυρα και η Samsung βρέθηκε να είναι ένοχη για την παραβίαση τους αλλά και πάλι, η εταιρεία απο το Κουπερτίνο, δεν θα μπορούσε να αποδειξεί πώς αυτό θα μπορούσε να της προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved