ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προβληματισμός για θανάτους και διασωληνωμένους -Tα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb

κρούσματα infographic 17 ιανουαρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα, στο infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Παρά την πτωτική τάση των κρουσμάτων, οι «σκληροί» δείκτες παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κι αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα μας. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα να παρουσιάζουν μια πτωτική πορεία, ωστόσο οι «σκληροί» δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και εντείνουν τον προβληματισμό.

Την Τετάρτη 19/1 ανακοινώθηκαν 20.107 νέες μολύνσεις. Η Αττική κράτησε για ακόμα μία ημέρα τα αρνητικά πρωτεία με 7.400 μολύνσεις, ενώ οι 88 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες και οι 683 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Το infographic του Newsbomb.gr

Παράλληλα, τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ για τον δείκτη θετικότητας στο διάστημα 10 Ιανουαρίου – 16 Ιανουαρίου, καταδεικνύουν πόσο μεγάλη είναι η διασπορά μετά το άνοιγμα των σχολείων. Μια απόφαση που όπως φαίνεται εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 6.11% σε σύνολο 2.372.747 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.31% σε σύνολο 2.888.316 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.76%.

Την εβδομάδα αναφοράς, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.884, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 3.192. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.22.

Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Σοκαριστικό βίντεο - 15 νεαροί ξυλοκοπούν δύο άτομα έξω από το ΕΠΑΛ

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»