ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Λιβαδειά η παραγνωρισμένη

Λιβαδειά η παραγνωρισμένη

Αν είστε από αυτούς που ακούτε Λιβαδειά και σκέφτεστε σουβλάκια, ναι μεν ένα δίκιο το έχετε, αλλά η μικρή πόλη στους πρόποδες του Ελικώνα μπορεί να σας εκπλήξει.

Αρκεί βέβαια να ξέρετε που θα πάτε. Να ξεκινήσουμε από το βασικό.

Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Ερκυνας, οπότε αν η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσετε κατά την είσοδό σας στην πόλη σας απογοητεύσει μην κάνετε αναστροφή.

Λίγο πιο μέσα στην πλατεία της Κρύας ψηλά δέντρα και φύση σας αποζημιώνουν. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμιού, δείτε το νερόμυλο και τη νεροτριβή, χαλαρώστε σε μια από τις πετρόκτιστες γέφυρες, που έχουν φτιαχτεί την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Ε μετά από τόσο περπάτημα θα πεινάσετε οπότε βουρ για τα σουβλάκια, τα τσίπουρα και τις σοκολατόπιτες. Επειδή θα φάτε μέχρι σκασμού καλό θα ήταν να ξαναπερπατήσετε.

Αν δεν αντέχετε να ανέβετε στο Βυζαντινό Κάστρο (έχει περπάτημα) που φτιάχτηκε τους βυζαντινούς χρόνους, πηγαίνετε μέχρι το Τροφώνιο Μαντείο. Αυτό βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου και θεωρείται ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα μαντεία της χώρας.

Μην είστε ασεβείς και σε καμία περίπτωση μη ρωτήσετε τι να φάτε μετά; Ετσι κι αλλιώς η απάντηση είναι μία. Κι άλλα σουβλάκια!

Φωτο: Νίκος Αθανασίου

Σχετικές ειδήσεις