ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Καρδαμύλη γιατί έρχεται η Άνοιξη

Καρδαμύλη γιατί έρχεται η Άνοιξη

Οι περισσότεροι την επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Εσείς κάντε τη διαφορά και κλείστε για τις αρχές της Άνοιξης.Μπορεί να μην κάνετε βουτιές, εκτός κι αν είστε γενναίοι αλλά θα ευχαριστηθείτε βόλες στο πιο σοφιστικέ θέρετρο της Μεσσηνίας. Πύργοι, πετρόχτιστα σπίτια, σοκάκια και παραλίες άδειες για να περπατήσετε όσο θέλετε με την ησυχία σας.

Για τη διαμονή δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Την Άνοιξη έχετε δεκάδες επιλογές σε καταλύματα και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και γνωριμίες με τους ντόπιους που το καλοκαίρι δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα.

Εννοείται ότι αφού βρίσκεστε στην περιοχή θα κάνετε και μια περαντζάδα από τον Ταύγετο. Πρόκειται για το πιο ψηλό σημείο της Πελοποννήσου, το βουνό που πήρε το όνομά του από την Ταϋγέτη, μια από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες, Για πολλούς πρόκειται για μια φυσική πυραμίδα.
Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για την Καρδαμύλη είναι από τον Ομηρο, όπου λέγεται πως ήταν μια από τις πόλεις που θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα ο Αγαμέμνονας. Η μυθολογία λέει πως εδώ βγήκαν οι Νηρηίδες να θαυμάσουν τον γιο του Αχιλλέα τον Πύρο που πέρασε από εδώ για να πάει στην Σπάρτη να παντρευτεί την κόρη του Μενελάου και της Ωραίας Ελένης, την Ερμιόνη.

Φωτό: Νίκος Αθανασίου

Σχετικές ειδήσεις