Αυτά είναι τα καλύτερα φθινοπωρινά στέκια της Αθήνας!

Newsbomb

Όλο το Kαλοκαίρι μπορεί το «στέκι» μας να ήταν η παραλία, όμως το Φθινόπωρο έφτασε και ήρθε η ώρα να... μετοικήσουμε.

Στέκια πιο προστατευμένα που ωστόσο θα αγκαλιάσουν εσάς και την παρέα σας είναι τα εξής:

Σοφία Μαυραντζά

1. Αβραμιώτου

Αυτό το δρομάκι είναι το πλέον hot spot της πόλης τώρα τελευταία. Τρία άκρως ενδιαφέροντα μπαράκια στήθηκαν πλάι πλάι δημιουργώντας ένα από τα πιο alternative στέκια στο κέντρο της Αθήνας. Tip: Ο συγκεκριμένος δρόμος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει πεζόδρομος (και προβλέπεται ο χαμός).

2. Ηπίτου

Εδώ είναι το νούμερο ένα σημείο συνάντησης εάν προτιμάτε το καλό κρασί. Θα εντοπίσετε ενδιαφέρουσες προτάσεις, θα καθίσετε σε τραπεζάκια στον πεζόδρομο και θα δοκιμάσετε μερικές σπάνιες ετικέτες.

3. Αγία Ειρήνη

Η πλατεία της Αγίας Ειρήνης είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή εάν θέλετε να απολαύσετε ένα ρόφημα στα όμορφα καφέ, στο κέντρο της πόλης, συνδυάζοντας την περατζάδα του κόσμου.

4. Πετράλωνα

Πρόκειται για τη νέα μποέμικη πιάτσα της πόλης που μεταφέρει το arty πλήθος από τα Εξάρχεια στον άξονα Τρώων - πλατεία Μερκούρη. Έκαναν εκ νέου «μπαμ» και περνούν σε φάση ωριμότητας, κυρίως το βράδυ, όπου μπορείτε να συνδυάσετε και έξοδο για φαγητό (πριν το ποτό).

5. Κεραμεικός

Η αγαπημένη περιοχή των «εναλλακτικών». Στον Κεραμεικό καλύτερα να προτιμήσετε να πιείτε μία μπύρα ή ένα ούζο σε ένα από τα δεκάδες καφενεία που σερβίρουν γευστικότατους μεζέδες και έχουν μία εσάνς ρετρό (και παρεΐστικη). Με λίγα λόγια: Η παλιά καλή γειτονιά της Αθήνας ζει και βασιλεύει


6. Κουκάκι

Αν δεν καθίσεις στο Κουκάκι, δεν μπορούμε να σου μεταφέρουμε την αίσθηση. Όλη η γειτονιά είναι μία παρέα, έτσι ακόμη και δύο άτομα να πάτε, θα καταλήξετε 10 (τουλάχιστον). Στους πεζοδρόμους και τα σοκάκια στο Κουκάκι, παρέες ανοίγουν καφενεία, μπαράκια με μοντέρνο design μας σερβίρουν κοκτέιλ ενώ οι κλασικές γευστικές γωνιές ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

7. Μαβίλη

Είναι μία πλατεία που τόσα χρόνια και ακόμη εξακολουθεί να έχει κάτι να σου πει, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Και να σου θυμίσει. Ειδικά το Φθινόπωρο που ο καιρός είναι ακόμη καλός και κάποια βράδια μπορείς να καθίσεις με το ποτό σου στο πεζοδρόμιο...

8. Πλατεία Ελευθερωτών

Στο Χαλάνδρι, ναι. Έχει τόσα πολλά μαγαζιά που θα ήθελες να αράξεις (αλλά μην το μαρτυρήσετε, γιατί δεν θέλουμε να το μάθει όλος ο κόσμος) που κάθε φορά θα θέλεις να επιστρέφεις. Τελικά, όλο το Χαλάνδρι θα γίνει το νέο στέκι σου!

9. Αναφιώτικα

Κλασικός –πλέον- προορισμός, σπάνια θα βρεις ένα μικρό τραπεζάκι για να καθίσεις (είναι και ο Παπακαλιάτης που τα έκανε διάσημα). Καφεδάκι, ρακές με μεζέδες, τσίπουρα, μπύρες και καλό κρασί, αυτά είναι τα Αναφιώτικα και, ναι, τα αγαπάμε.

10. Μαρίνα Ζέας

Και επειδή ο ήλιος είναι πάντοτε απαραίτητος, ξεχάστε όσα ξέρατε για τις βαρετές, mainstream πιάτσες γύρω από τις μαρίνες και ετοιμαστείτε για ένα δροσερό κοκτέιλ, μετά το γραφείο. Πλάι στα πολυτελή πλεούμενα με τις εξωτικές σημαίες, υπάρχει πλέον μια ολοζώντανη μπαρογειτονιά, οπότε... ρίξε άγκυρα στα νέα μπαρ του Πειραιά!

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved