ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμές της Ryanair κατά της κυβέρνησης - Γιατί μειώνει τα δρομολόγια;

Αιχμές της Ryanair κατά της κυβέρνησης - Γιατί μειώνει τα δρομολόγια;

Την έναρξη τεσσάρων νέων δρομολογίων από το αεροδρόμιο της Αθήνας, εκ των οποίων τα δυο θα αφορούν το Κατοβίτσε και την Κρακοβία, ενώ τα άλλα δύο θα ανακοινωθούν σύντομα, προανήγγειλε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, David Obrien, ανακοινώνοντας το χειμερινό πρόγραμμα για το 2017.

Ωστόσο όμως, όπως ο ίδιος δήλωσε, η εταιρεία θα προβεί σε μείωση της κίνησής της στην Αθήνα κατά 22% για τον χειμώνα του 2017, τόσο «λόγω καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και λόγω των αναπάντητων αναπτυξιακών της προτάσεων, εκ μέρους της κυβέρνησης».

Για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, σημείωσε πως η Raynair έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προορισμό, αλλά τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο υποχρέωσαν την εταιρία να περιορίσει slots.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως η Ryanair θα συνεχίσει να συνδέει την Αθήνα με τις κυριότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως την Ρώμη (2 δρομολόγια καθημερινά) και το Λονδίνο (1 καθημερινό) με βελτιωμένα ωράρια και χαμηλότερους ναύλους, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για τους Έλληνες ταξιδιώτες business και αναψυχής.

Σε ό,τι αφορά τη διαφαινόμενη ζήτηση για ταξίδια προς την Ελλάδα το 2017 και σε συνδυασμό με πληροφορίες που κάνουν λόγο για υψηλή ζήτηση φέτος για τη χώρα μας, σημείωσε πως ήδη έχει αναγγελθεί μείωση των προγραμματισμένων θέσεων για αεροδρόμια όπως της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Κω και της Ρόδου.

Τέλος, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξέφρασε την ελπίδα πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος» και την προέτρεψε να παρατείνει την σύμβαση του ΔΑΑ, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του τουρισμού, παρά την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά. Η Ryanair υπογραμμίζει, πως εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες 2,7δισ.ευρώ), οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως «για να γιορτάσει την ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος Αθήνας για το 2017», η Ryanair απελευθερώνει νέα προσφορά από Αθήνα, με ναύλους από μόνο 19.99 ευρώ, διαθέσιμοι προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (2 Φεβρουαρίου).