ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Φλωρεντία: Τι να πρωτοδείς, τι να κάνεις; (photos)

Φλωρεντία: Τι να πρωτοδείς, τι να κάνεις; (photos)

Να το πούμε από την αρχή. Όσες μέρες και να έχεις δε θα προλάβεις να τα δεις όλα.

Οπότε καλό θα είναι να ξεκινήσετε προετοιμασμένοι και να έχετε στο μυαλό σας τα βασικά, για να μη χαθείτε και χαωθείτε εκεί. Γιατί είναι πολύ εύκολο. Αυτά λοιπόν είναι τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη Φλωρεντία:

Τρώμε τουλάχιστον δύο παγωτά την ημέρα. Η Φλωρεντία είναι ο παράδεισος του παγωτού και ακόμα κι αν δεν είστε φαν θα γίνετε. Καμία σχέση με ό,τι έχετε μέχρι τώρα δοκιμάσει.

Αφιερώνουμε μια μέρα για τα Uffizzi. Η μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης της ιταλικής αναγέννησης βρίσκεται εδώ και αν μη τι άλλο μια βόλτα εκεί θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Αράξτε στην Piazza della Signoria και χαζέψτε την κίνηση. Έχει άπλα, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης και φυσικά όλος ο κόσμος περνάει από εκεί.
Θα περάσετε από το Duomo, από την Ponte Vecchio αλλά σε κάθε περίπτωση καταλήξτε στην κορυφή Duomo’s Dome ή του Giotto’s Tower. Η θέα είναι μαγευτική.

Αντί για δείπνο, μπείτε στη λογική του apperitivo. Τα περισσότερα ρεστοράν προσφέρουν apperitivo από τις 7 έως τις 9 το βράδυ. Πληρώνετε το ποτό και τρώτε όσο θέλετε από μια ποικιλία μεζέδων που σερβίρονται στο μπαρ.

Eπισεκφθείτε τη Piazza di Santo Spirito γιατί εκεί έχει τα περισσότερα μπαρ και ποτάδικα στην πόλη. Πολλά από αυτά διαθέτουν μπαλκόνια μα θέα.

Δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Ponte Vecchio. Το πιο πιθανό είναι πως θα είναι μαζί σας οι μισοί επισκέπτες της πόλης αλλά αξίζει.

Φάτε μια bistecca alla fiorentina. Να σας προειδοποιήσουμε, είναι τεράστια, είναι σχεδόν ωμή και είναι πανάκριβη.

Αγοράστε παπούτσια. Τα δέρματα είναι εξαιρετικά, οι τιμές είναι έως και νορμάλ (σχέση ποιότητας τιμής) και φυσικά δε θα χαλάσουν ποτέ, όσο και αν τα λιώσετε στο περπάτημα.

Κόψτε βόλτες, χαθείτε και κάθε φορά που κουράζεστε, καθίστε κάπου και πιείτε έναν εσπρέσο.

Και τέλος κρατήστε σημειώσεις για το τι θα κάνετε την επόμενη φορά που θα πάτε. Η Φλωρεντία δεν εξαντλείται σε μια επίσκεψη.

Σχετικές ειδήσεις