Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λονδίνο «χτυπά» η καρδιά της Κρήτης

Newsbomb

Στο κέντρο του Λονδίνου «χτυπά» η καρδιά της Κρήτης και συγκεκριμένο στο κατάστημα του National Geographic στην εντυπωσιακή έκθεση πολιτισμού, λαϊκής παράδοσης, τουρισμού, Kρητικής διατροφής, χλωρίδας-πανίδας του νησιού που οργανώνει για μια εβδομάδα η Περιφέρεια Κρήτης και «μαγνητίζει» καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Η έκθεση με τις ομορφιές της Κρήτης στο κατάστημα του National Geographic του Λονδίνου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Κυριακή 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα, περιλαμβάνει φωτογραφίες από την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, σποτάκια σε οθόνες που προβάλλουν τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και ενημερωτικές ημερίδες για την ιστορία τον πολιτισμό την παράδοση και την γαστρονομία της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας (Δευτέρα) οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Κρητικών χορών από την δασκάλα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου Αριάδνη Κρίτωνος η οποία μίλησε διεξοδικά για τη σημασία της παραδοσιακής μουσικής αλλά και του χορού για τους ανθρώπους της Κρήτης.

Από την Τρίτη (04/11) οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν τα μυστικά της Κρητικής διατροφής, τη σημασία αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου.

Κατά την διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας υπήρξε παράλληλα η δυνατότητα να γίνει γνωστή στους ξένους η φημισμένη Κρητική φιλοξενία με γευσιγνωσία Κρητικών προϊόντων από Έλληνες εισαγωγείς του Λονδίνου.